Pixabay

Inwoners van Kaag en Braassem ontvangen uiterlijk 3 maart hun stempas via de post

Op woensdag 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem kunnen hun stempas uiterlijk 3 maart per post verwachten. Kiezers die in de risicogroep vallen krijgen de mogelijkheid om eerder te stemmen.

Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem die de Nederlandse nationaliteit bezitten, op 17 maart 2021 18 jaar of ouder zijn, op 1 februari 2021 ingeschreven staan in de gemeente Kaag en Braassem en niet uitgesloten zijn van het kiesrecht, mogen hun stem uitbrengen.

Als kiezer kun je op de dag van de verkiezing een stem uitbrengen op een van de stembureaus. De exacte locaties waar men in Kaag en Braassem zijn/haar stem kan uitbrengen zijn nog niet bekend. De volledige lijst wordt op een later moment bekendgemaakt. Bekend is in ieder geval al wel dat de gemeente Kaag en Braassem geen gebruik zal maken van tenten/portocabins of een drive-through locatie als stembureau.

Early voting
Kiezers kunnen tijdens de aankomende verkiezingen gebruik maken van de mogelijkheid om eerder te stemmen. Dit is bedoeld voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Op maandag 15 of dinsdag 16 maart kunnen zij terecht in een aantal geselecteerde stembureaus. De stembureaus voor eerder stemmen worden ook op een later moment bekendgemaakt. Inwoners van Kaag en Braassem kunnen 17 maart hun stem op veertien locaties uitbrengen.

Briefstemmen
Inwoners die 70 jaar of ouder zijn, kunnen per brief hun stem uitbrengen. Zij ontvangen uiterlijk 3 maart een stempluspas op hun huisadres. Uiterlijk 11 maart ontvangen zij een envelop met het briefstembiljet en een retourenvelop.

Coronamaatregelen
Door het coronavirus is de inrichting en werkwijze in de stemlokalen anders dan andere jaren. Het stembureau is zo ingericht dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden tussen kiezers onderling en de leden van het stembureau. Het dragen van een mondkapje in de stemlocatie is verplicht. Kiezers die zich niet aan de regels houden, kunnen de toegang tot het stemlokaal worden ontzegd of worden verzocht het stemlokaal te verlaten. Hier lees je meer over de coronamaatregelen.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.