Marjan Kinkel

Jaarlijkse VEBO in Rijpwetering

Zaterdag 7 september vindt de VEBO plaats. De VEBO is een jaarlijkse vee-show en streekmarkt die jaarlijks wordt gehouden in Rijpwetering.

Paul en Ellen Schrama uit Rijpwetering doen dit jaar voor de 20ste keer mee, dit jaar met hun 10 melkkoeien en 4 kalfjes. Ze hebben de dieren vier keer gewassen om ze er mooi uit te laten zien voor de keurmeesters en de bezoekers.

Bij deze keuring worden alle koeien in verschillende categorieën gedeeld, zoals kalfjes, koeien die één kalf hebben gebaard, koeien die er twee hebben gebaard en koeien die er drie of meer hebben gebaard.

De bezoekers kunnen alles vanaf 09:30 uur volgen. Naast de keuring van de koeien is er ook een kaasproeverij en een streekmarkt. Langs de kant bij de show zullen alle koeien staan. Bezoekers kunnen de koeien dan ook aaien en vragen stellen aan de eigenaren. Voor de kinderen die koeien ‘opbrengen’ aan de jury zijn aparte prijzen.

Let op! Op 7 september is het parkeerterrein van sportvereniging ROAC bezet vanwege de VEBO tentoonstelling. Houd hier rekening mee!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.