Aad Hogenboom

KB-Oost zit twee weken langer met oud papier

Consternatie in Kaag en Braasem-Oost. Wat is nu het geval? In de app van Cyclus staat dat het oud papier niet op 2 januari, maar op 16 januari opgehaald wordt. Hoe zit dat nu?

Sinds Cyclus het ophalen van het oud papier overgenomen heeft, loopt het allemaal nog een beetje stroef met het ophalen van het oud papier. Straten worden vergeten en er is onduidelijkheid wanneer het oud papier nou eigenlijk opgehaald wordt. Dat laatste is te zien in de cyclusapp die je kan downloaden in de Apple store en de Android Play store.

Toen inwoners van Woubrugge in die app keken, zagen ze tot hun verbijstering dat de volgende ophaaldag van het oud papier in hun woonplaats pas op 16 januari is. De laatste keer dat het opgehaald werd, was op 5 december. Daar zitten dus 6 weken tussen, in plaats van de gebruikelijke 4.

Navraag bij de gemeente en Cyclus leert dat 2 januari een inhaaldag voor het gewone huisvuil is. Niet in onze gemeente, maar Cyclus haalt het vuil niet alleen bij ons op. Omdat 9 januari de ophaaldag in Kaag en Braassem-West is en men daar niet aan wil toornen, zal het oud papier in het oosten dus pas op zaterdag 16 januari opgehaald worden.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.