Aad Hogenboom

KB-Oost zit twee weken langer met oud papier

Consternatie in Kaag en Braasem-Oost. Wat is nu het geval? In de app van Cyclus staat dat het oud papier niet op 2 januari, maar op 16 januari opgehaald wordt. Hoe zit dat nu?

Sinds Cyclus het ophalen van het oud papier overgenomen heeft, loopt het allemaal nog een beetje stroef met het ophalen van het oud papier. Straten worden vergeten en er is onduidelijkheid wanneer het oud papier nou eigenlijk opgehaald wordt. Dat laatste is te zien in de cyclusapp die je kan downloaden in de Apple store en de Android Play store.

Toen inwoners van Woubrugge in die app keken, zagen ze tot hun verbijstering dat de volgende ophaaldag van het oud papier in hun woonplaats pas op 16 januari is. De laatste keer dat het opgehaald werd, was op 5 december. Daar zitten dus 6 weken tussen, in plaats van de gebruikelijke 4.

Navraag bij de gemeente en Cyclus leert dat 2 januari een inhaaldag voor het gewone huisvuil is. Niet in onze gemeente, maar Cyclus haalt het vuil niet alleen bij ons op. Omdat 9 januari de ophaaldag in Kaag en Braassem-West is en men daar niet aan wil toornen, zal het oud papier in het oosten dus pas op zaterdag 16 januari opgehaald worden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.