Kerkklokken van hoop

De kerkklokken in het land zullen vanavond tussen 19:00 en 19:15 uur opnieuw luiden als teken van verbondenheid, troost, hoop en solidariteit met hen die getroffen zijn door het coronavirus.

Ook kerken in Kaag en Braassem doen mee aan de actie, zoals de Woudse Dom in Rijnsaterwoude: ‘’De kerk roept daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.’’

Ook dorpskerk Woubrugge doet mee. ‘’Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen.’’

Volgende week woensdag, 1 april zal de actie nogmaals herhaald worden. 


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.