Kerkklokken van hoop

De kerkklokken in het land zullen vanavond tussen 19:00 en 19:15 uur opnieuw luiden als teken van verbondenheid, troost, hoop en solidariteit met hen die getroffen zijn door het coronavirus.

Ook kerken in Kaag en Braassem doen mee aan de actie, zoals de Woudse Dom in Rijnsaterwoude: ‘’De kerk roept daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.’’

Ook dorpskerk Woubrugge doet mee. ‘’Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen.’’

Volgende week woensdag, 1 april zal de actie nogmaals herhaald worden. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watertransport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

Calamiteiten gisteren 10:56

Getuigen gezocht inbraak Van Ruiten

Afgelopen vrijdag is er rond 20.00u ingebroken bij Van Ruiten Foodpack aan het Veenderveld in Roelofarendsveen. De politie is op zoek naar getuigen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 16:50

Zesde coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de zesde coronabesmetting officieel is vastgesteld in de gemeente Kaag en Braassem.