Dennis

Kermisloze september

Het is eind augustus. Normaal begint het hier en daar in Roelofarendsveen en Oude Wetering flink te kriebelen. Maar ja, wat is er in 2020 nog normaal? 

De afgelopen tijd kregen wij regelmatig berichtjes. Waarom wij de kermis niet door lieten gaan. Waarom wij de gemeenschap niet een mooi feestje gunden. Laat ik beginnen te proberen een veelvoorkomend misverstand uit de wereld te helpen.

Wij zijn niet de gemeente! Wij zijn een onafhankelijk platform dat nieuws plaatst en deelt. Wij beslissen dan ook zeker niet of de kermis wel of niet doorgaat. Ik zou haast zeggen, gelukkig niet. Ook kregen we wat berichtjes dat mensen het jammer vonden dat het Oranje Comité de kermis niet door liet gaan. Ook zij bepalen niet of de kermis wel of niet doorgaat. En neem van mij aan, als er iemand is die baalt dat de kermis niet doorgaat, zijn zij het wel. Uiteindelijk is het de gemeente die bepaald of de kermis wel of niet doorgaat. Zij geven immers de vergunning af. Of niet natuurlijk. En in dit geval, hebben zij in al hun wijsheid besloten dit jaar geen vergunning af te geven voor de kermis. Uiteraard in goed overleg met alle betrokkenen. U weet hoe dat gaat. 

"Maar de Efteling en Walibi zijn wel open, waarom de kermis dan niet", hoor ik u denken. Toevallig ben ik de afgelopen week een dag of twee in die Efteling geweest. Ik moet zeggen, ondanks de negatieve berichten op social media, vond ik dat ze het daar prima voor elkaar hadden. In de wachtrijen waren witte en rode strepen aangebracht en er stonden schermen tussen de rijen (zie de foto). Bij een witte streep mocht je stilstaan, bij een rode niet. Het lijkt zo simpel. Toch bleek dit voor veel mensen een soort van lastig. Je ziet dus, dat je als organisatie nog zoveel maatregelen kan nemen, het valt of staat met de medewerking van de bezoekers. In de Efteling zijn ze voorbereid op wachtrijen. Hoe richt je dat in op een kermis? Ik moet u eerlijk zeggen dat ik niet op de modelkermis in Apeldoorn ben wezen kijken, maar het lijkt mij verdomd lastig te realiseren op de parkeerplaats bij DOSR. Heen en weer door het tunneltje al helemaal. De ingang via het tunneltje en bij DOSR het terrein verlaten of andersom was een optie. Wordt wel veel lopen dan. Aan de andere kant, alle optochten zijn afgelast, dus een stukje extra lopen was dan een soort compensatie. Wie weet kregen we allemaal dan wel een vrijkaartje voor de hully gully.

Maar goed. De kermis gaat niet door. Het is wat het is. Ben ik er blij mee? Absoluut niet. Snap ik het? Ja, dat dan weer wel. Het goede nieuws is dat we een jaartje langer kunnen sparen voor de kermis. Maken we er in 2021 met z'n allen een knalfeest van, goed? Wens ik u een rustige, gezonde Veense kermisloze septembermaand. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.