Advertorial Economie

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Met zo’n vijftig man in dienst is Kroes en Partners één van de grootste notariskantoren in de weide regio. Aan het roer van het bedrijf staan John Kroes en Harriët Bijl. Laatstgenoemde maakte ruim zeven jaar geleden samen met haar bedrijf de overstap naar Kroes en Partners. Door de grootte van het kantoor bedienen zij met gemak alle facetten van het vak. Van familierecht tot onroerend goed en ondernemingsrecht. “We zijn van alle markten thuis”, zo vertelt Kroes trots.

Een juridische huisarts

Het pad naar het notaris-vak was voor Kroes geen onlogische stap. Met zijn rechtenstudie op zak wist hij zeker dat hij notaris wilde worden. “Advocaat was niet voor mij weggelegd, daar was ik al vrij snel achter. Recht praten wat krom is, dat ging er bij mij gewoon niet in”, legt hij uit. “Aan de slag gaan als notaris bleek dan al snel de juiste stap voor mij. Nog steeds kan ik daar echt mijn ei in kwijt.”

Voor Bijl-Atsma liep het echter anders, zij bewandelde een geheel ander traject. Ze vertelt: “Jaren geleden ben ik begonnen aan een pabo-opleiding, maar na een jaar ging ik bij mezelf na of dat wel was wat ik echt wilde. Was ik wel geschikt als docent? Mijn tante had een notariskantoor en daar leerde ik hoe menselijk het vak eigenlijk is. Je bent als het ware een juridische huisarts.”

Menselijke maat

Maar er berust nog altijd een stigma op notarissen dat de menselijke factor nog ver te zoeken is. “Notarissen worden vaak op één hoop gegooid, terwijl dat eigenlijk onterecht is. Zo bieden wij echt kwaliteit en werken we niet met stuntprijzen. Klanttevredenheid staat bij ons bovenop en een prijs die achteraf opeens veel hoger uitpakt, dat past echt niet in ons straatje”, vertelt Bijl-Atsma. Kroes vult aan: “In de naam van ons bedrijf hebben we nadrukkelijk ‘notarissen en adviseurs’ staan. We denken graag met de klant mee en geven hierbij advies. Dat onderscheidt ons van andere notariskantoren.”

Toen Kroes aan het roer kwam te staan, nam hij zich dan ook voor om de menselijke maat altijd voorop te stellen. “Met trots kan ik zeggen dat onze klanten ons ook als zodanig waarderen”, vertelt hij. “We steken dan ook niet onder stoelen of banken dat we graag langdurige relaties opbouwen met klanten. Zo hebben we al klanten uit de tweede en derde generatie, dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. En dat wordt allemaal mogelijk doordat we persoonlijk contact hoog in het vaandel stellen.”

Maar het blijft niet bij de notaris naar de mens brengen. Kroes en Partners hecht namelijk ook veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. “We willen graag zichtbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom sponsoren we veel lokale initiatieven op het gebied van sport en cultuur. Mensen bij elkaar brengen is namelijk iets dat we graag zien, ook omdat wij ons herkennen in evenementen die net zo laagdrempelig zijn als ons kantoor.”

De jeugd naar de notaris

Dat alleen mensen op leeftijd naar de notaris gaan, is nog zo’n stigma dat op notariskantoren berust. Ook jongeren doen er goed aan om bij het kopen van een huis een bezoek te brengen aan de notaris. “Ook zij kunnen in een situatie terechtkomen waarbij bijvoorbeeld de partner op vroege leeftijd komt te overlijden”, legt Kroes uit. “Zo heb ik helaas verschillende jonge mensen bij me aan tafel gehad, waarvan de partner was overleden. Niets geregeld, geen erfgenaam en het huis staat op de naam van de partner. Dan kan het voorkomen dat het huis naar de familie van de overleden persoon gaat, omdat er niets is vastgelegd en de achtergebleven partner zonder huis komt te zitten”, vervolgt hij. “Regel het”, is dan ook het advies dat Kroes jongeren op het hart drukt.

Kroes en Partners is gevestigd aan de Prins Bernhardlaan 4 in Alphen aan den Rijn en aan de Aardamseweg 73a in Ter Aar. Heb jij een notaris nodig? Neem dan contact op met Kroes en Partners via 0172 521921 of via notarissen@kroesenpartners.nl. Afspraken kunnen ook online plaatsvinden.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Arbeidsmigranten mogen hun intrek nemen in zeilschool De Kaag

In het winterseizoen, van 1 november 2020 tot 1 april 2021, vangt zeilschool De Kaag arbeidsmigranten op. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten vorige week een vergunning om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen. De vergunning zal eerst twee seizoenen worden getest.

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.