Advertorial Pers

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Het is een bekend gegeven. De agrarische sector moet in 2040 van overheidswege volledig energieneutraal werken. Om dat te kunnen realiseren is de overstap naar ledverlichting in kassen bijna voorwaardelijk geworden. Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers daarbij merkonafhankelijk te begeleiden. Ramon van de Vrie: ‘'Het aanbod aan ledverlichting is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke ledverlichting het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100% merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij.’'

Praktische werkwijze, stapsgewijze implementatie

Naast de merkonafhankelijkheid onderscheidt Ledgnd zich door een praktische en concrete werkwijze die leidt tot een aankoop met resultaatzekerheid. Na een gedegen inventarisatie van de wensen van de klant draagt Ledgnd zorg voor een verlichtingsplan en voor een led-proefopstelling in de kas. Ramon: '‘De resultaten van de proefopstelling monitoren we samen met de kweker en daar waar nodig sturen we bij. Dit kan op gebied van verlichting zijn maar ook op C02-niveau, luchtvochtigheid en voeding. Pas als de resultaten matchen met de doelstellingen, wordt de hele kas voorzien van ledverlichting.’'

LBC-norm met garanties

Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle led-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: '‘De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang ledverlichting meegaat. Doordat wij alleen led-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op ledverlichting. Daar staan wij voor.’'

Meer informatie over de dienstverlening van Ledgnd en de mensen achter deze in Kruiningen gevestigde dienstverlener is te vinden op www.ledgnd.com.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport gisteren 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur gisteren 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige 15 mei 2022 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.