Advertorial Pers

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Het is een bekend gegeven. De agrarische sector moet in 2040 van overheidswege volledig energieneutraal werken. Om dat te kunnen realiseren is de overstap naar ledverlichting in kassen bijna voorwaardelijk geworden. Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers daarbij merkonafhankelijk te begeleiden. Ramon van de Vrie: ‘'Het aanbod aan ledverlichting is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke ledverlichting het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100% merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij.’'

Praktische werkwijze, stapsgewijze implementatie

Naast de merkonafhankelijkheid onderscheidt Ledgnd zich door een praktische en concrete werkwijze die leidt tot een aankoop met resultaatzekerheid. Na een gedegen inventarisatie van de wensen van de klant draagt Ledgnd zorg voor een verlichtingsplan en voor een led-proefopstelling in de kas. Ramon: '‘De resultaten van de proefopstelling monitoren we samen met de kweker en daar waar nodig sturen we bij. Dit kan op gebied van verlichting zijn maar ook op C02-niveau, luchtvochtigheid en voeding. Pas als de resultaten matchen met de doelstellingen, wordt de hele kas voorzien van ledverlichting.’'

LBC-norm met garanties

Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle led-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: '‘De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang ledverlichting meegaat. Doordat wij alleen led-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op ledverlichting. Daar staan wij voor.’'

Meer informatie over de dienstverlening van Ledgnd en de mensen achter deze in Kruiningen gevestigde dienstverlener is te vinden op www.ledgnd.com.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!