Advertorial Pers

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Het is een bekend gegeven. De agrarische sector moet in 2040 van overheidswege volledig energieneutraal werken. Om dat te kunnen realiseren is de overstap naar ledverlichting in kassen bijna voorwaardelijk geworden. Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers daarbij merkonafhankelijk te begeleiden. Ramon van de Vrie: ‘'Het aanbod aan ledverlichting is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke ledverlichting het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100% merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij.’'

Praktische werkwijze, stapsgewijze implementatie

Naast de merkonafhankelijkheid onderscheidt Ledgnd zich door een praktische en concrete werkwijze die leidt tot een aankoop met resultaatzekerheid. Na een gedegen inventarisatie van de wensen van de klant draagt Ledgnd zorg voor een verlichtingsplan en voor een led-proefopstelling in de kas. Ramon: '‘De resultaten van de proefopstelling monitoren we samen met de kweker en daar waar nodig sturen we bij. Dit kan op gebied van verlichting zijn maar ook op C02-niveau, luchtvochtigheid en voeding. Pas als de resultaten matchen met de doelstellingen, wordt de hele kas voorzien van ledverlichting.’'

LBC-norm met garanties

Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle led-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: '‘De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang ledverlichting meegaat. Doordat wij alleen led-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op ledverlichting. Daar staan wij voor.’'

Meer informatie over de dienstverlening van Ledgnd en de mensen achter deze in Kruiningen gevestigde dienstverlener is te vinden op www.ledgnd.com.


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:11

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 12:29

Corona sneltest nabij Kaag en Braassem: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent! 

Wonen en bouwen gisteren 08:38

Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 okt. 2020 16:49

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.