Leimuidense burenruzie levert boete op

Een ruzie tussen twee Leimuidense buurvrouwen liep al tijden op, op 5 juni 2019 kwam de ruzie tussen de buren tot een hoogtepunt. Eén van de vrouwen kreeg een boete.

Die betreffende dag belde de ene buurvrouw aan bij buurvrouw 2, vanwege de geluidsoverlast die zij ondervond. Bij het opendoen van de deur kreeg de buurvrouw direct een camera in haar gezicht gezet, waarop zij een klap uitdeelde aan buurvrouw 2. 

Omdat bovenstaande dus op film staat, kon de rechter hier een oordeel over vellen. Die liet inderdaad weten een slaande beweging te zien. Buurvrouw 2 beweert dat ze letsel heeft opgelopen door de klap, maar volgens de verdachte zou haar buurvrouw dit haarzelf aangedaan hebben.

Hoewel er een schadevergoeding van € 600,- werd gevraagd, besloot de rechter om de verdachte een boete van € 300,- te geven. 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.