Lintjesregen in Kaag en Braassem; vijf koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Op dinsdag 26 april 2022 heeft burgemeester Astrid Heijstee-Bolt in de raadszaal van het gemeentehuis vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

De vijf onderscheidingen

De volgende inwoners van de gemeente Kaag en Braassem werden voor hun verdiensten in het zonnetje gezet (allen lid in de orde van Oranje Nassau):

- Mevrouw Emmy Brussen-Hartman (Leimuiden) voor haar jarenlange vrijwillige inzet, onder meer voor het schoolbestuur van de School met den bijbel. Daarnaast voor haar grote rol voor de bloemengroep van de gereformeerde kerk in Leimuiden. Onder haar leiding heeft het Liturgisch bloemschikken een belangrijke plek ingenomen. Ook zet zij zich in voor het actiecomité Kerkelijke acties in Leimuiden. De Stichting Welzijn Ouderenwerk Leimuiden en Rijnsaterwoude geniet ook van haar inzet met de organisatie van de jaarlijkse uitgaansdag en de gezamenlijke maaltijden.

- De heer Lex van der Zwet (Oude Wetering) voor zijn tomeloze inzet voor de tuinbouw in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Hij was jarenlang bestuurslid voor de LTB, later WLTO en LTO Noord. Ook was hij medeorganisator van ‘Kom in de kas’. Daarnaast is hij actief als vrijwillig keurmeester bij de Nationale zonnebloemtentoonstelling. De organisatie van bloemenkeuringen is ook onderdeel van zijn vrijwilligerswerk. Ook is hij veel te vinden bij de Stichting Oud Alkemade, waar hij aanspreekpunt is voor alles rond bloemen- en plantenteelt. Daar maakt hij ook deel uit van de themawerkgroep en wordt ingezet als suppoost.

- De heer A.G. Olijerhoek (Oud Ade) voor zijn inzet in de Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte Rijnwetering / Heilige Bavo Oud Ade, waar hij al vanaf 1955 zorgt dat de kerkklok in goede staat is én op de juiste tijd staat. Op de meest ongebruikelijke tijden gaat hij nog steeds de ladder op! Ook is hij actief in het Alrijne ziekenhuis waar hij als gastheer bij de zondagsdienst actief is. Daarnaast bezorgde hij maaltijden bij ouderen via de stichting welzijn ouderen De Spil. Voor het Platform gehandicaptenbeleid Kaag en Braassem deed hij jarenlang klussen bij gehandicapten en senioren thuis.

- De heer Peter van der Meer (Hoogmade) voor zijn rol in de commissie onderhoud van de OLV geboortekerk de goede Herderkerk. Hij was betrokken bij vele verbouwingen en na de brand bij de advisering en voorbereiding van de herbouw. Ook tennisvereniging Alkemade profiteert van zijn inzet in renovatie- en organisatieklussen. Hij is daarnaast al lange tijd intensief betrokken bij de stichting Cultureel Centrum Hoogmade, vooral als het gaat om verbouwingen en bestuursactiviteiten. Ook is hij medeoprichter van biljartclub ‘Dun Kijken’. Onder zijn leiding is in het dorp een jeu de boulesbaan in het dorp aangelegd. Een drijvende kracht voor Hoogmade!

- De heer Wim Sleeuw (Roelofarendsveen), gepensioneerd huisarts, voor zijn rol die altijd zo veel groter was dan huisarts. Hij vervulde altijd een verbindende rol in de huisartsengroep. Hij was betrokken bij organisatorische veranderingen rond de HAP, om de bereikbaarheid voor patiënten in onze gemeente te verbeteren. Ook gaf hij jarenlang EHBO-lessen. Zijn inzet om Hospice Amandi in Nieuwe Wetering te ontwikkelen en realiseren is ongekend. Met lef en positiviteit heeft hij dat voor elkaar gekregen. Zijn vasthoudendheid om dit voor elkaar te krijgen kende geen grenzen. Een jarenlang traject met een geweldig eindresultaat. Hét boegbeeld van deze belangrijke voorziening!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.