ActiVite

Lita Berkhout-Pos neemt na 28 jaar afscheid bij ActiVite: ‘’Het is heel dubbel’’

Lita Berkhout-Pos, bestuursvoorzitter bij ActiVite, gaat met vervroegd pensioen. Ze heeft 28 jaar met veel plezier bij de zorgorganisatie gewerkt. ‘’Ergens kijk ik er heel erg naar uit, maar het is nooit een goed moment om te stoppen. Gelukkig weet ik dat ik de organisatie in goede handen achterlaat.’’

Berkhout is sinds 1993 werkzaam bij stichting ActiVite. Als bestuursvoorzitter was het haar voornaamste taak om ervoor te zorgen dat de organisatie ‘in control’ bleef. In 28 jaar heeft zij dan ook heel wat meegemaakt, Berkhout heeft een hele lijst met mooie herinneringen aan haar tijd bij ActiVite.

Zo zijn er onder andere twee nieuwe verpleeghuizen in Alphen bijgekomen. ‘’Maar eigenlijk vind ik de dingen waarbij we wat extra’s hebben gedaan voor de bewoners van verpleeghuizen en klanten in de thuiszorg het mooiste. Zeker nu in de COVID-periode.’’ Daarnaast vindt Berkhout het bewonderingswaardig om werknemers te zien die zijn begonnen als helpende en na een paar jaar hun verpleegkundige diploma in hun hand hebben. ‘’Dat soort dingen kunnen mij net zo veel ontroeren als de opening van een nieuw verpleeghuis’’, laat Berkhout weten.

Tijd van rust

Nu is de tijd gekomen dat zij wat meer tijd aan haar familie kan besteden. ‘’Ik kan geloof ik wel drie maanden lang op familiebezoek voordat ik iedereen heb gehad.’’ Berkhout ziet haar toekomst als gepensioneerde al helemaal voor zich. ‘’Ik laat mijn huis verbouwen, ga schilderen, boeken lezen en zodra het weer kan wil ik meer van de wereld zien.’’ Maar het werk helemaal loslaten doet Berkhout niet. Zij is namelijk gemaakt voor de zorg. ‘’Ik neem nu even afstand. Alles even goed bekijken, maar daarna zal ik mij weer aansluiten bij de zorg. Zo heb ik al verschillende aanvragen gekregen om toe te treden tot een  Raad van Toezicht. Maar ik ga eerst met een collega hier een opleiding voor volgen, als ik iets doet, wil ik het wel goed doen,’’ glimlacht Berkhout.

Geen groot afscheid

Het afscheid van Berkhout kon door de coronamaatregelen niet groots worden gevierd. ‘’Maar daardoor was het wel allemaal intenser.’’ Zij kreeg voor haar jarenlange inzet in de zorg een koninklijke onderscheiding  behorend bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. ‘’De burgemeester speldde deze dan niet op, maar dat deed mijn man in de trouwzaal. Dat is toch wel heel bijzonder’’, aldus Berkhout. Een lintje krijgt je namelijk niet voor je betaalde baan, maar voor de dingen die je daar omheen doet. Maar Berkhout blijft bescheiden: ‘’Het is allemaal wel goed zo.’’

ActiVite heeft voor het afscheid van Berkhout een tijdschrift laten maken, genaamd ‘Lita’. Het is een replica van de LINDA, waarin vele collega’s wat hebben geschreven over Berkhout in kader van haar aankomende afscheid. ‘’Daarmee ben ik zo verrast.’’ Berkhout heeft heel erg genoten van haar afscheid en ze is hier zeker trots op. ‘’Maar ik ben ook wel iemand die met beide benen op de grond blijft staan. Het is gewoon een prachttent die ik achterlaat.’’ 

Ook de collega’s van Berkhout spreken vol lof over haar. ‘’Bestuurder met passie”, ‘’Een inspirerend en mooi mens, met een hart van goud’’ en ‘’’Volledig toegewijd aan cliënt en organisatie’’ zijn quotes van de collega’s van Berkhout in de ‘LITA’.

LITA

In goede handen

De Raad van Toezicht van ActiVite heeft Annemijn van Hemel, directeur Bedrijfsvoering, aangesteld als waarnemend bestuurder. Berkhout heeft er geen minuut over ingezeten hoe haar rol wordt overgenomen. ‘’Annemijn kent de organisatie al meer dan tien jaar en is extern al heel erg bekend. Dat maakt het ook wel makkelijker’’, aldus Berkhout. Ook met haar secretaresse heeft Berkhout 28 jaar samengewerkt. ‘’Het is fijn voor haar dat zij met Annemijn gaat samenwerken in plaats van dat er iemand van buitenaf de organisatie binnenkomt.’’


Meer nieuws

Overige vandaag 13:09

Toch een Klein beetje corso gevoel!

Hoewel er ook dit jaar geen corso was, weet je eigenlijk wel dat er toch "iets" gaat gebeuren. Zo kwam het dat er in veel tuinen alweer vroeg mensen zaten te wachten op wat misschien komen zou. Ze werden op hun wenken bediend.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 12:46

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.