Ingezonden

Ludieke protestmarsen in onder andere Roelofarendsveen

In meerdere plaatsen in ons land vonden er afgelopen weekend tegelijkertijd voor de derde keer mysterieuze, ludieke protestmarsen tegen de coronamaatregelen plaats. 

Afgelopen weekend werden onder andere Roelofarendsveen, Nieuw-Vennep, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Tilburg en Utrecht verrast door DeWittePakkenMarsen.

De deelnemers afkomend van verschillende gemeentes uit Nederland waren gekleed in witte pakken met witte maskers, met om de bovenarm een zwarte rouwband met een wit kruis erop. Het gaat om een ludieke protestactie tegen de coronamaatregelen. 

Op de beat van voetstappen werden deze marsen door speakers begeleid waaruit een vrouwelijke robotstem schalde die teksten uitsprak als: 

‘Zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar’ 

‘Mondkapjesplicht een leven lang’ 

‘Vaccinatie tegenstanders hun rechten ontnemen’ 

‘Lichaamscontact veroorzaakt leed’ 

‘Alleen eenzaamheid is veilig’ 

‘Wees altijd gehoorzaam’ 

‘Vaccinatie is naastenliefde’ 

‘Vermijd voor altijd nabijheid’ 

Veel toeschouwers bleven staan om het schouwspel te bekijken en fluisterden: ‘’Ja, hier gaan we naartoe, verschrikkelijk.” Anderen vroegen zich openlijk af waar dit schouwspel voor is.

De ‘flashmob’ ontstond razendsnel en was ook zo weer verdwenen. De flashmob is geïnspireerd op een actie eerder in de Zwitserse hoofdstad Bern waar een artistieke protestgroep genaamd Guerilla Mask Force Bern ook eenzelfde actie uitvoerde. En zoals een virus zich verspreidt, is ook deze kunst performance zich kennelijk door Europa aan het verspreiden want het fenomeen wordt al in meerdere landen waargenomen. 

De performances zijn ludiek bedoeld en beogen bewustzijn te creëren over de toekomst waar we volgens de protesteerders naartoe dreigen te gaan.  


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.