MeerWonen in de top 50 duurzaamste woningcorporaties

Onderzoeksbureau Republiq heeft de top 50 best presterende woningcorporaties op het gebied van duurzaamheid op een rij gezet. De Kaagse stichting MeerWonen staat op plek 13 in deze lijst.

MeerWonen heeft al het nodige bereikt op dit gebied. Zo heeft 46% van hun woningen al energielabel A en bouwden ze de afgelopen drie jaar 73 NOM woningen in Kaag en Braassem. Maar ze zijn er nog niet en werken vol energie door aan de verdere verduurzaming van hun woningen. Hieraan geven ze ook dit jaar alleen al € 1.835.000 uit.

Ook blijven ze zich de komende jaren inzetten voor de bouw van energieneutrale sociale woningen: de komende twee jaar bouwen ze nog eens 150 NOM woningen. Bij duurzaamheid horen wat hun betreft ook natuurinclusieve maatregelen, zoals het behoud van groen en nestgelegenheid voor vogels en vleermuizen. Goed voor mens en dier!

De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data die is opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders en het Kadaster. Deze gegevens zijn verwerkt tot jaarreeksen en met elkaar vergeleken. Op basis hiervan is deze objectieve top 50 tot stand gekomen. Het gaat dus om de échte energiebesparing op basis van concrete cijfers en niet om theoretische besparingen. Republiq vergelijkt alle corporaties van Nederland.

Meer weten? Kijk op https://www.republiq.nl/duurzaamheidsprijs 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.