Josh Walet

Met regelmaat terugkerend overleg over bouwplannen Gnephoek

Ambtenaren van de gemeenten Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn gaan een regelmatig terugkerend overleg invoeren over de Alphense plannen voor huizenbouw in de Gnephoek.

Wethouder Dolf Kistemaker en de Alphense wethouder Gerard van As hebben daarnaast afgesproken dat ze hier persoonlijk bij aan zullen schuiven op het moment dat de gemoederen op gaan lopen.

Wanneer er in de Gnephoek daadwerkelijk duizenden woningen gebouwd gaan worden zullen de wegen door Woubrugge en Leimuiden vanzelfsprekend ook een stuk meer drukte te verwerken krijgen. Dit is dus van grote invloed op de gemeente Kaag en Braassem. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft om die reden dan ook gevraagd om korte lijntjes te houden met Alphen aan den Rijn, om de leefbaarheid van hun dorpen goed in het oog te houden.

Onderzoeken

Of er ook echt gebouwd gaat worden in de Gnephoek is nog steeds niet zeker. De Alphense gemeenteraad heeft 750.000 euro ter beschikking gesteld voor een aantal onderzoeken naar de Gnephoek polder. De uitkomsten moeten antwoorden geven op vragen van de provincie Zuid-Holland en de rijksoverheid.

De Alphense wethouder van As heeft aangegeven dat er niet zal worden gebouwd als er een negatief advies uit deze onderzoeken komt. “Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten."


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.