Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Misofonie groepstraining 12-18 jaar

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Misofonie, letterlijk geluidshaat, uit zich vaak in heftige gevoelens van bijvoorbeeld boosheid of walging bij het horen van geluiden die andere mensen maken. Vaak zijn eetgeluiden triggers, maar ook neusgeluiden, keelgeluiden en tikgeluiden zijn voorbeelden van triggers. Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.

Behandeling kan zowel individueel als groepsgewijs plaatsvinden. Voordeel van een groep, is dat er lotgenotencontact is, waardoor de cliënt zich minder alleen voelt. Samen kun je bespreken hoe de misofonie tot uiting komt en wat je kunt doen om de klachten te verminderen.

Tijdens de behandeling komen de volgende onderdelen aan bod: ontspanningstraining, aandachtstraining, flexibilisering van hoge normen en het in de war brengen van de hersenen. Dit laatste gaat bijvoorbeeld over: iets neutraals proberen te horen in misofoniegeluiden of iets positiefs koppelen aan de misofoniegeluiden. 

De Praktijk4Kids start met een groep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die last hebben van misofonie. Er kunnen vier jongeren meedoen aan de groepstraining. Er zal met iedereen een intake en een eindevaluatie plaatsvinden. Daartussenin vinden ongeveer acht sessies plaats, sommige alleen met de jongeren en sommige met ouders/verzorgers erbij.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op https://www.depraktijk4kids.nl/onderzoek-en-behandeling-naar-misofonie-bij-kinderen/ of neem contact op met karin@depraktijk4kids.nl / 0172-425425.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport vandaag 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur vandaag 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige gisteren 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.