pixabay

Mogen in buurgemeenten werkende arbeidsmigranten ook in gemeente Kaag en Braassem huisvesten?

Burgemeester en wethouders stellen voor dat ook arbeidsmigranten uit buurgemeenten in de gemeente Kaag en Braassem mogen wonen.

Dit voorstel is nog niet langs de raad gegaan. De raad pleitte er eerder voor dat arbeidsmigranten wél binnen gemeentegrenzen moesten werken om in de gemeente te mogen wonen.

Volgens burgemeester en wethouders staat dat, naast dat het moeilijk te controleren is, een sluitende exploitatie in de weg bij een maximaal termijn van tien jaar. Ook zouden beleidsregels beter aansluiten op die van buurgemeenten.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.