Kaag en Braassem promotie

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

De winnaar, molenaar en begenadigd fotograaf Ruud Bax won met een bijzondere foto van “zijn” Hoogmadese Molen, “De Heerlijkheid”. Een foto die gedetailleerd is, ondanks het tegenlicht. Je ziet meer dan slechts het profiel. De compositie op de foto is goed evenals de reflectie in het water, aldus de jury.

Eervolle vermeldingen

Niet alleen de foto van Ruud Bax was zeer de moeite waard, plaats- en naamgenoot Ruud van der Star krijgt een eervolle vermelding met zijn foto van de molentweegang Kalk- en Doesmolen in de mist, evenals de foto’s van de Veendermolen in de mist van Marianne de Blauw uit Oude Wetering en een prachtige zonsondergang bij diezelfde molen van Arienne van der Plas. Ruud Bax heeft zijn prijs, een lunchcheque van restaurant Aqua in Oude Wetering, inmiddels in ontvangst genomen.

Meer molenfoto’s

Kaag en Braassem Promotie bracht in Mei Molenmaand ook routes onder de aandacht die je langs molens voeren. Deze routes zijn jaarrond te wandelen, fietsen of varen en te vinden op de website van de organisatie. De fotowedstrijd was onderdeel van een wedstrijd die nog langer doorloopt. In de Kaag en Braassemse recreatiekrant 2021 staat eveneens een oproep voor molenfoto’s, waarmee een borrelblik van Uit Kaag en Braassem te winnen valt. Deelnemers kunnen nog tot 1 oktober hun molenfoto insturen naar webredactie@rondomkaagenbraassem.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.