Kaag en Braassem promotie

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

De winnaar, molenaar en begenadigd fotograaf Ruud Bax won met een bijzondere foto van “zijn” Hoogmadese Molen, “De Heerlijkheid”. Een foto die gedetailleerd is, ondanks het tegenlicht. Je ziet meer dan slechts het profiel. De compositie op de foto is goed evenals de reflectie in het water, aldus de jury.

Eervolle vermeldingen

Niet alleen de foto van Ruud Bax was zeer de moeite waard, plaats- en naamgenoot Ruud van der Star krijgt een eervolle vermelding met zijn foto van de molentweegang Kalk- en Doesmolen in de mist, evenals de foto’s van de Veendermolen in de mist van Marianne de Blauw uit Oude Wetering en een prachtige zonsondergang bij diezelfde molen van Arienne van der Plas. Ruud Bax heeft zijn prijs, een lunchcheque van restaurant Aqua in Oude Wetering, inmiddels in ontvangst genomen.

Meer molenfoto’s

Kaag en Braassem Promotie bracht in Mei Molenmaand ook routes onder de aandacht die je langs molens voeren. Deze routes zijn jaarrond te wandelen, fietsen of varen en te vinden op de website van de organisatie. De fotowedstrijd was onderdeel van een wedstrijd die nog langer doorloopt. In de Kaag en Braassemse recreatiekrant 2021 staat eveneens een oproep voor molenfoto’s, waarmee een borrelblik van Uit Kaag en Braassem te winnen valt. Deelnemers kunnen nog tot 1 oktober hun molenfoto insturen naar webredactie@rondomkaagenbraassem.nl.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.