Basisschool de Klimboom

Mooi bericht van basisschool De Klimboom

Om de kinderen een hart onder de riem te steken in de coronacrisis, werd er bij basisschool de Klimboom in Roelofarendsveen een boodschap op het raam gehangen: ‘’Lieve kinderen we missen jullie’’.

Aan het woord is de directeur van de basisschool. ‘’We merken dat thuisscholing best lastig is. Hoe hou je contact? Daar moeten we een weg in zien te vinden. We hebben veel contact via mail, whatsapp en videobellen, maar we missen de kinderen wel.’’

En dat is ook voor de kinderen moeilijk. ‘’Vrij zijn is leuk, maar is het wel zo leuk als je niet naar school kan? De kinderen meeste vinden van niet, en we krijgen veel berichtjes met ‘juf we missen je’. Dat is wederzijds. Om hen dat te laten weten en om hen een hart onder de riem te steken hebben we deze boodschap op het raam gehangen.’’

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor basisscholen. Zo ook gaat de eindtoets van groep 8 niet door. ‘’De adviezen zijn wel al gegeven, dus de kinderen kunnen straks gewoon richting voortgezet onderwijs.’’

Ook wil de directeur de kinderen nog een boodschap meegeven: ‘’Het komt goed. Als je hulp nodig hebt, staan we klaar. Maak het thuis gezellig, geniet van elkaar. Doe thuis wat mogelijk is en vooral zonder stress! Tot gauw!’’


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.