InTeylingen

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nog niet in onze regio aangetroffen

Half december dook de Britse coronavariant op in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is deze variant op diverse plekken in Nederland vastgesteld, met een uitschieter van zo’n dertig besmettingen in Bergschenhoek. In onze regio is de mutatie van het coronavirus nog niet aangetroffen. 

Dat laat GGD Hollands Midden weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de het opduiken van een Britse, Zuid-Afrikaanse en nu ook de Braziliaanse variant van het coronavirus. “GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten”, laten zij weten. “Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio.”

Een mutatie van een virus ontstaat omdat virussen constant een beetje veranderen. Vaak heeft dit geen invloed, maar soms kan een virus besmettelijker worden als deze muteert. Dit lijkt bijvoorbeeld het geval bij de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant, aangezien zij zich sneller verspreiden. Zeker is dit echter nog niet, dat moet onderzoek in het lab uitwijzen.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.