InTeylingen

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nog niet in onze regio aangetroffen

Half december dook de Britse coronavariant op in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is deze variant op diverse plekken in Nederland vastgesteld, met een uitschieter van zo’n dertig besmettingen in Bergschenhoek. In onze regio is de mutatie van het coronavirus nog niet aangetroffen. 

Dat laat GGD Hollands Midden weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de het opduiken van een Britse, Zuid-Afrikaanse en nu ook de Braziliaanse variant van het coronavirus. “GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten”, laten zij weten. “Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio.”

Een mutatie van een virus ontstaat omdat virussen constant een beetje veranderen. Vaak heeft dit geen invloed, maar soms kan een virus besmettelijker worden als deze muteert. Dit lijkt bijvoorbeeld het geval bij de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant, aangezien zij zich sneller verspreiden. Zeker is dit echter nog niet, dat moet onderzoek in het lab uitwijzen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.