InTeylingen

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nog niet in onze regio aangetroffen

Half december dook de Britse coronavariant op in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is deze variant op diverse plekken in Nederland vastgesteld, met een uitschieter van zo’n dertig besmettingen in Bergschenhoek. In onze regio is de mutatie van het coronavirus nog niet aangetroffen. 

Dat laat GGD Hollands Midden weten naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke media over de het opduiken van een Britse, Zuid-Afrikaanse en nu ook de Braziliaanse variant van het coronavirus. “GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten”, laten zij weten. “Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio.”

Een mutatie van een virus ontstaat omdat virussen constant een beetje veranderen. Vaak heeft dit geen invloed, maar soms kan een virus besmettelijker worden als deze muteert. Dit lijkt bijvoorbeeld het geval bij de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant, aangezien zij zich sneller verspreiden. Zeker is dit echter nog niet, dat moet onderzoek in het lab uitwijzen.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.