Negatief zwemadvies bij Kaageiland en het Venegat is ingetrokken

Eerder werd aangegeven dat zwemmen bij het Kaageiland en het Venegat werd afgeraden. Dit vanwege blauwalg. Nu meldt Omgevingsdienst Midden-Holland dat dit advies wordt ingetrokken.

Er was een waarschuwing gegeven voor het zwemmen bij het Kaageiland en het Venegat, omdat blauwalg slecht kan zijn voor de gezondheid. Blauwalg vergroot de kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Het was niet verboden om in de plas te gaan zwemmen, zwemmers konden zelf beoordelen of ze het verantwoord vonden. 

Nu het advies is ingetrokken, kan er weer veilig gezwommen worden.  


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.