Google Street View

Nieuw College Kaag en Braassem wordt 22 juni 2022 geïnstalleerd

In de raadsvergadering op 30 mei 2022 heeft de gemeenteraad van Kaag en Braassem besloten om Sandra de Wagenaar (fractievoorzitter PRO Kaag en Braassem ) te benoemen als formateur.  

Na gesprekken met alle partijen in de raad is er uiteindelijk een voorstel gekomen voor een college met twee wethouders voor PRO Kaag en Braassem, één wethouder voor D66 en één wethouder voor de VVD.

PRO Kaag en Braassem zal zowel o.a. de portefeuilles Wonen, Omgevingsvisie/Omgevingswet en Mobiliteit als Sociaal Domein krijgen, D66 krijgt o.a. de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Participatie en de VVD krijgt o.a. de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

Momenteel worden de kandidaten voor deze wethoudersposten gescreend, het ziet er naar uit dat de namen aanstaande zaterdag bekend gemaakt kunnen worden.

De installatie van het nieuwe college vindt aanstaande woensdag 22 juni 2022 plaats tijdens een extra raadsvergadering die om 19:30 uur start.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.