Wethouder Petra van der Wereld verrichtte samen met Hans Straathof de officiële openingshandeling van de vernieuwde Tulpenroute

Officiële opening vernieuwde Tulpenroute

De mensen achter de Tulpenroute hebben in de afgelopen winterperiode niet stilgezeten. Ze lanceerden een fietsvariant van de Tulpenroute, breidden de vaarroute uit met nieuwe kunstfoto’s en onthulden de ontdekking van het waterwezen de Veenmeermin. Alle reden voor Stichting Tulpenroute om beide vernieuwde routes op 6 april jl. feestelijk te openen voor het komende fiets- en vaarseizoen.

Wethouder Petra van der Wereld en Hans Straathof, voorzitter van Stichting Tulpenroute, verrichtten de officiële openingshandeling in de aanwezigheid van Bob Hoogenboom en Erma Rotteveel, initiatiefnemers van resp. de vaar- en fietsroute.

Plaats van handeling was de Floraweg/hoek Braassemdreef. Wethouder Petra van der Wereld onthulde hier symbolisch de kasfoto waarmee bewoners en bezoekers vanaf heden welkom geheten worden in het land van de Veenmeermin en de Tulpenroute. Een passende tekst blijkt, want sinds de introductie van de Veenmeermin in de fietsvariant van de Tulpenroute, is zij is ook boven water gekomen in de vaarroute. Er zijn niet alleen sporen van haar bestaan zichtbaar op de nieuwe kunstfoto’s langs de route. Wie al varend goed om zich heen kijkt kan haar ook ontdekken op de kunstfoto’s die al in 2019 aan de route toegevoegd waren. Ook in de bijbehorende verhalen heeft de Veenmeermin intussen haar plekje opgeëist. Hans Straathof: “Onze stichting streeft ernaar om ons regionale erfgoed te behouden en aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. De beide Tulpenroutes brengen deze historische verhalen op een bijzondere, creatieve en positieve manier tot leven.”

Petra van der Wereld bedankte het team dat onder aanvoering van fotografe Erma Rotteveel tekende voor de totstandkoming van de fietsroute en de uitbreiding van de vaarroute. Ze prees onder andere het enthousiasme, de creativiteit en het lef van de teamleden om er vol voor te gaan. “Dat zijn eigenschappen die ik overal in de gemeente tegenkom en die onze gemeente tezamen met de prachtige omgeving uniek maken. De Tulpenroute, zowel de vaar- als fietsvariant, laat Kaag en Braassem in alle opzichten op zijn allermooist zien. Ik roep iedereen dan ook op om in de komende tijd, nu de zon weer gaat schijnen, deze routes te gaan fietsen en varen!”


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!