Pixabay

Ondernemers doen beroep op Tozo-regeling

Sinds twee weken kunnen ondernemers gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Inmiddels hebben al vele ondernemers in de regio een aanvraag ingediend bij de gemeente.

Zelfstandig ondernemers die in de financiële problemen komen door de coronacrisis, kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling is bedoeld voor zzp-ers en zelfstandig ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeente Alphen aan den Rijn, voor inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Er zijn al ruim 9000 werkgevers die een voorschot toegekend hebben gekregen op hun rekening. Dit vanuit de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), een regeling die bedoeld is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (tenminste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.