Pixabay

Ondernemers doen beroep op Tozo-regeling

Sinds twee weken kunnen ondernemers gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Inmiddels hebben al vele ondernemers in de regio een aanvraag ingediend bij de gemeente.

Zelfstandig ondernemers die in de financiële problemen komen door de coronacrisis, kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling is bedoeld voor zzp-ers en zelfstandig ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeente Alphen aan den Rijn, voor inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Er zijn al ruim 9000 werkgevers die een voorschot toegekend hebben gekregen op hun rekening. Dit vanuit de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), een regeling die bedoeld is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (tenminste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.