Dennis

Opknappen van De Bult in Nieuwe Wetering

De Bult in Nieuwe Wetering wordt opgeknapt. Wat gaat er allemaal gebeuren?

Het riet zal worden weggehaald en de bodem een stukje afgegraven. Dit wordt daarna weer aangevuld met nieuw zand, zodat het water ondiep blijft. Ook het stukje strand wordt meegenomen, dit is grotendeels overgenomen door gras. Dit stuk zal worden afgegraven en aangevuld.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe afspraken met de gemeente (nieuwe bruikleenovereenkomst).

Ook de paden worden opgeknapt, mits het weer meewerkt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en omstreken.


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.