Dennis

Opnieuw Made aan de Kade

Na een uit nood geboren, maar zeer succesvolle eerste editie van Made aan de Kade, heeft Wij Presenteert besloten de kunsttentoonstelling ook dit jaar weer te organiseren. Het onderwerp dit jaar is “Pittig!”. 

Doordat de jaarlijkse kunsttentoonstelling Made vorig jaar niet door kon gaan, werd besloten een editie rond het Veense haventje te organiseren. Bewoners rond de haven plaatsten kunstwerken van artiesten uit Kaag en Braassem achter de ramen van hun woning. Wandelaars konden ze bekijken en via een QR-code meer informatie krijgen over kunstenaar en kunstwerk. Dit bleek zo’n succes, dat besloten is ook dit jaar een Made aan de Kade te houden. 

Met het onderwerp “Pittig!” kun je veel kanten op. “Misschien dacht je direct aan gekruid, gepeperd of vurig. Maar pittig is meer: het is kittig, voortvarend en dynamisch. Een pittig windje is behoorlijk krachtig! En heb je weleens een pittig woordje met iemand gewisseld? Het mag pikant, ernstig of degelijk: als er maar pit in zit!”, aldus de organisatie op Facebook. 

Alle, bij de organisatie bekende kunstenaars zijn reeds aangeschreven. Heb jij niets gekregen, maar wil je wel graag meedoen, geen probleem. Stuur een mail naar made@wijpresenteert.nl en je krijgt alle info toegestuurd. 

made langs de kade 2.jpeg


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.