Dennis

Opnieuw Made aan de Kade

Na een uit nood geboren, maar zeer succesvolle eerste editie van Made aan de Kade, heeft Wij Presenteert besloten de kunsttentoonstelling ook dit jaar weer te organiseren. Het onderwerp dit jaar is “Pittig!”. 

Doordat de jaarlijkse kunsttentoonstelling Made vorig jaar niet door kon gaan, werd besloten een editie rond het Veense haventje te organiseren. Bewoners rond de haven plaatsten kunstwerken van artiesten uit Kaag en Braassem achter de ramen van hun woning. Wandelaars konden ze bekijken en via een QR-code meer informatie krijgen over kunstenaar en kunstwerk. Dit bleek zo’n succes, dat besloten is ook dit jaar een Made aan de Kade te houden. 

Met het onderwerp “Pittig!” kun je veel kanten op. “Misschien dacht je direct aan gekruid, gepeperd of vurig. Maar pittig is meer: het is kittig, voortvarend en dynamisch. Een pittig windje is behoorlijk krachtig! En heb je weleens een pittig woordje met iemand gewisseld? Het mag pikant, ernstig of degelijk: als er maar pit in zit!”, aldus de organisatie op Facebook. 

Alle, bij de organisatie bekende kunstenaars zijn reeds aangeschreven. Heb jij niets gekregen, maar wil je wel graag meedoen, geen probleem. Stuur een mail naar made@wijpresenteert.nl en je krijgt alle info toegestuurd. 

made langs de kade 2.jpeg


Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige gisteren 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.