Dennis

Plannen voor zes starterswoningen in hoogbouw op plek van St. Ignatiusschool Roelofarendsveen

Het college heeft op 17 november 2020 besloten om over te gaan tot verkoop van de hoogbouw van de voormalige St. Ignatiusschool. Mogelijk komen er zes starterswoningen in de hoogbouw van het pand. 

De gemeente poogde eerder al om het pand waar voorheen de St. Ignatiusschool te behouden. De voormalige onderwijsinstelling dateert uit 1915 en is één van de oudere gebouwen in Roelofarendsveen. Naar alle waarschijnlijk blijft het gebouw zoveel mogelijk in diens staat behouden.  

Voor het besluit is een verkoopdocument vastgesteld. Inwoners en ondernemers konden zich inschrijven bij de gemeente Kaag en Braassem om met een plan te komen. In totaal kwamen acht inschrijvingen binnen. Uit de raadsbrief blijkt dat de gemeente vervolggesprekken gaat voeren met de best scorende inschrijver, Johlex Bouw. Dit met het doel het sluiten van een koopovereenkomst. 


Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:07

Gebruikers Sportpad leggen gezamenlijk plan rondom Sportpad vast

Gebruikers van het Sportpad hebben overeenstemming gevonden voor een ruimtelijke indeling van een nieuw Sportpad. Om hier ruimte te bieden voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar. De plannen zijn samengebracht in een gezamenlijk Masterplan, dat 10 maart 2021 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Evenementen vandaag 09:51

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar opnieuw niet door

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar niet door, zo meldt Splotsz, organisator van het knalfuif. De festiviteiten rondom het paasweekend kunnen niet doorgaan. Liefhebbers moeten dus nog een jaartje geduld hebben. 

Gemeente gisteren 15:42

Bespaar energie en krijg tot €70 toe van uw gemeente

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van € 70,- te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.