Pixabay

Plastic handschoenen en mondkapjes horen bij het restafval

We gebruiken steeds meer plastic handschoenen en mondkapjes om onszelf te beschermen. Maar wist je dat dit niet bij het plastic afval, maar bij het restafval hoort?

Na gebruik van beschermingsmiddelen als plastic handschoenen en mondkapjes, is het belangrijk om deze netjes in de afvalbak te gooien. De plastic/latex handschoenen en mondkapjes horen in de restafvalbak en worden vervolgens verbrand. Deze beschermingsmiddelen horen dus niet bij het PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken), papier of karton.

Gooi de beschermingsmiddelen dus in jouw eigen restafvalbak of de afvalbak in de winkel, en laat jouw beschermingsmiddelen niet achter op straat.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.