Ingezonden

Poldertocht brengt € 23.000 op voor Liliane Fonds

De ruim 2500 wandelaars die op zondag 4 september deelnamen aan de elfde editie van de Kaag en Braassem Poldertocht liepen maar liefst € 23.000 bij elkaar voor het Liliane Fonds.

Dat bleek donderdag-avond 13 oktober in restaurant Tussen Kaag en Braassem waar de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs, een cheque met dit prachtige bedrag overhandigen aan Erik Ackerman, directeur van het Liliane Fonds.

De cheque-uitreiking werd opgeluisterd door Dolly Polder, één van de polderverrassingen die de wandelaars op 4 september met een knipoog naar Dolly Parton toezong. Sarah van der Meer die het personage Dolly Polder met overtuiging en humor gestalte gaf, sprak en zong deze avond de aanwezige afvaardiging van de vrijwilligers en sponsors toe. Aanwezig waren onder andere Marjolein en Jan van Iperen die hun bedrijf dit jaar belangeloos ter beschikking stelden als startlocatie en trouwe hoofdsponsor Ploeg Kozijnen. Na een spetterende act reikte Dolly Polder samen met Peter het Lam (Rotary Roelofarendsveen) de cheque uit aan Erik Ackerman, directeur van het Liliane Fonds.

Met elkaar

Een herenbaan vond Peter het Lam, net als de organisatie van de Poldertocht, waar de organiserende verenigingen ook dit jaar weer met veel plezier op terugkijken. “Het is ieder jaar een mooie uitdaging om nieuwe, unieke routes uit te denken en uit te zetten. Vooral omdat er zo ontzettend veel mensen betrokken zijn en ons bij de organisatie helpen: zoals alle landeigenaren die eenmalig overtocht verlenen over hun weilanden, bedrijven die hun locatie ter beschikking stellen als startpunt of stempelpost, de polderverrassingen, onze sponsors, de ruim 200 vrijwilligers en niet te vergeten de 2500 wandelaars. Het is absoluut aan hun inzet en enthousiasme te danken dat de Poldertocht zo’n succes is en we vandaag zo’n prachtig bedrag kunnen doneren aan het Liliane Fonds. Dank daarvoor.”

Trots zijn op de gemeenschapszin

Erik Ackerman, directeur van het Liliane Fonds, nam de cheque met veel plezier in ontvangst. In zijn dankwoord memoreerde hij hoe belangrijk het is dat kinderen met een beperking in ontwikkelingslanden extra ondersteund worden en hoeveel verschil de opbrengst van de Poldertocht in het leven van deze kinderen maakt. Hij bedankte alle betrokkenen bij de Poldertocht daarvoor. Erik Acerkman: “Het is bijzonder om te ervaren dat de Poldertocht deze groep kwetsbare kinderen al 11 jaar met zoveel inzet en plezier ondersteunt. Ik ben zelf nog maar in kort dienst bij het Liliane Fonds, maar ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar zelf aanwezig te mogen zijn bij dit enorme wandelfeest?”

Op naar de 12e editie

De 12e editie van de Poldertocht gaat er zeker komen. De organisatie is alweer gestart met de eerste voorbereidingen. De wandeltocht vindt ook in 2023 plaats op de eerste zondag in september (3 september). Er wordt dan gestart vanuit Hoogmade. Informatie over de exacte startlocatie en wandelafstanden zijn binnenkort te vinden op Facebook en op de website.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.