Protest bij Spar Woubrugge

Er is vandaag opnieuw een grote protestactie bezig door de boeren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Ook in Woubrugge wordt er voor de Spar geprotesteerd.

Boeren hebben een trekker geplaatst met een bord met de tekst: ‘Wilt u nog eten?
Dan zult u het weten.’ Boer Gijsbert de Rijk: ‘’Dat is om de mensen bewust te maken van waar hun eten vandaan komt.’’

Eerlijke handelsvoorwaarden
Farmers Defence Force (FDF) organiseerde al een demonstratie. Omdat zij willen strijden voor “eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren”, schreven zij in de brief. “Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de omgeving zo min mogelijk te hinderen. Wij staan voortdurend in contact met de deelnemers en kunnen verzoeken vanuit de autoriteiten zo nodig, snel door geven.”

Kort geding
De brancheorganisatie voor de supermarkten CBL heeft een kort geding aangespannen tegen de protestactie. Dit richtte zich voornamelijk tegen het blokkeren van de distributiecentra. CBL wil namelijk dat supermarkten niet gehinderd worden tijdens de actie, zeker met de drukke kerstdagen in het verschiet. Volgens de advocaat van de FDF zullen er geen blokkades aan te pas komen, maar de advocaat ontkende niet dat er protesten zullen plaatsvinden.

Ook al heeft de FDF na een kort geding besloten om de protesten niet door te laten gaan, wordt er in Woubrugge en andere plaatsen toch geprotesteerd.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.