Recreatief nachtverblijf vanaf 1 mei weer toegestaan

In de nieuwe noodverordening van Veiligheidsregio Hollands Midden staat vermeld dat het bestaande verbod op recreatief nachtverblijf per 1 mei 2020 om 12:00 uur wordt ingetrokken. Vanaf dit weekend is het dus weer mogelijk om te verblijven op campings en vakantieparken.

Op 3 april kwam Veiligheidsregio Hollands Midden met een verbod op het openhouden van sanitaire voorzieningen bij recreatieve locaties en een verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf. Het verbod op recreatief nachtverblijf wordt ingetrokken per 1 mei 12:00 uur.

De veiligheidsregio legt dit besluit uit: “Dit verbod heeft bijgedragen aan een vermindering van het aantal reisbewegingen in met name de Paasvakantieperiode en daarmee aan het waarborgen van de zorgcontinuïteit in de regio. Gelet op de afnemende druk op de zorgcontinuïteit in de regio en de aanstaande start van het basisonderwijs, en dientengevolge een verminderd aantal reisbewegingen, is besloten dat het verbod op recreatief nachtverblijf niet meer proportioneel is.”

Het verbod op gebruik van sanitaire voorzieningen blijft wel van kracht. Dit betekent dat het nog steeds is verboden om sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.