pixabay

Resultaten energie- en warmtetransitie gemeente Kaag en Braassem

In september en oktober 2020 heeft er een onderzoek plaatsgevonden over energie- en warmtetransitie onder de leden van het inwonerspanel Kaag en Braassem Spreekt. In totaal hebben 362 van de 842 panelleden uit gemeente Kaag en Braassem deelgenomen aan het onderzoek.

Dit is een deelnemerspercentage van 43 procent. Van de deelnemers vindt 75 procent de overgang van energie uit onder andere gas, olie en steenkool naar duurzame energie uit onder andere zon en wind (zeer) belangrijk. 72 procent vindt het (heel) belangrijk dat de gemeente Kaag en Braassem zich actief inzet om in de gemeente meer duurzame energie op te wekken en 58 procent vindt het (zeer) belangrijk dat gemeente Kaag en Braassem energieneutraal wordt.

Bij de vraag ‘welke situatie heeft u het liefst?’, stemde 42 procent voor windturbines en zonnevelden. 17 procent stemde voor alleen zonnevelden, 7 procent stemde voor alleen windturbines en 22 procent stemde voor geen duurzame energie opwekken.

Locatie

Er is een top drie gemaakt voor de locatie van de windturbines en windmolens. De locatie langs bestaande A-/N-wegen, spoor-en vaarwegen, kreeg de meeste stemmen (89 procent). Maar locatie op of nabij bedrijven- of industrieterreinen kreeg ook veel stemmen (80 procent). Ook werd er gestemd op de locatie bij akker- en/of landbouw (33 procent).

De top drie voor de zonnevelden werd er met 80 procent gestemd voor de locatie op of nabij bedrijven- of industrieterreinen, langs bestaande A-/N-wegen, spoor-en vaarwegen (69 procent) en op plekken waar andere problemen tegelijk worden opgelost/verbeterd (53 procent).


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.