Rens Oomen

Samen voor Kaag en Braassem maakt verkiezingsprogramma bekend

Het verkiezingsprogramma van Samen voor Kaag en Braassem (SvKB) voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart is bekend. Hierin staan de politieke voornemens van de partij voor de komende raadsperiode. 

De komende vier jaar wil SvKB zich richten op het nadrukkelijk anderen uitnodigen om mee te doen en mee te denken, want inspraak vindt de partij belangrijk. Burgerinitiatieven moeten gekoesterd worden.

"Voor wat betreft de sociale woningbouw: minimaal dertig procent moet gehandhaafd blijven, vinden wij. SvKB wil in gesprek met de woningcoöperaties om af te spreken méér te gaan bouwen. Ook staan we open voor plannen voor alternatieve woonmogelijkheden. En over woningen kopen gesproken: we zijn voor alle mogelijkheden om speculatie tegen te gaan, én voor meer lokaal toewijzen van woningen", is in het verkiezingsprogramma te lezen. Hierbij moet oog zijn voor de natuur.

SvKB spreekt zich daarnaast duidelijk uit tegen een fusie van de gemeente Kaag en Braassem met de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Nieuwkoop. Wel willen ze met deze gemeenten nauw blijven samenwerken. "Onze insteek is: lokaal waar ’t kan en regionaal waar ’t moet."

Dit is een greep uit het verkiezingsprogramma. Het volledige verkiezingsprogramma vind je hier


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.