Josh Walet

Straatnamen woningplan ‘De Poelen’ bekendgemaakt

Afgelopen najaar ging het woningplan ‘De Poelen’ opzoek naar negen geschikte straatnamen voor de nieuwe woonwijk Aan de Braassem. ‘’We hebben ontzettend veel leuke suggesties ontvangen binnen het thema 'waterplanten' en mogen nu bekendmaken dat de straatnamen zijn gekozen’’, laat Aan de Braassem weten. Staat jouw ingezonden straatnaam ertussen?

De negen gekozen straatnamen zijn:

  •  Aronskelk
  • Fonteinkruid
  • Gele Plomp
  • Glanswier
  • Lisdodde
  • Veenpluis
  • Veenwortel
  • Waterbies
  • Zegge

Woningen

De woningen in De Poelen bieden een grote variatie in gevelaanzichten en woningtypen. Zo komen er onder andere ruime eengezinswoning met 123 tot 128 m2, eengezinswoningen van 130 tot 152 m2, dwarskapwoningen van 167 m2 en twee-onder-één-kapwoningen van 176 m2. De Poelen komt geheel in het thema te staan van waterplanten en de straatnamen vallen dan ook binnen het thema.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.