Taal en Tom - een samenwerking tussen de bibliotheek Rijn en Venen en Tom in de buurt Kaag en Braassem

Sinds september heeft Tom in de buurt een nieuwe activiteit. ‘’We combineren ontmoeten met het leren van de Nederlandse taal’’, aldus de organisatie. 

‘’We merken dat er veel behoefte is aan het beter spreken van de Nederlandse taal bij een groot aantal inwoners uit onze gemeente, maar ook merken we dat mensen het prettig vinden om andere mensen te ontmoeten. Daarom hebben we deze beide gecombineerd bij Taal en Tom’’, legt een woordvoerder uit. ‘’Door corona moeten we ons aanpassen, daarom plannen we onze activiteiten zoveel mogelijk buiten en in kleine groepjes. Afstand houden is hierin essentieel.’’

Hoe gaat dat in zijn werk? ‘’In Taal en Tom maken we eerst een wandeling en bespreken een bepaald onderwerp. Dit onderwerp wordt als uitgangspunt gebruikt om het gesprek op gang te brengen en om de Nederlandse taal beter te leren. Na de wandeling drinken we met elkaar een kopje koffie/thee en bespreken we de nieuwe woorden en is er ruimte voor een gesprek met elkaar.’’

Er wordt elke dinsdagochtend om 10.00 uur gestart vanaf de Sotaweg 123 te Roelofarendsveen. Er is beperkt plaats, aanmelden is dan ook verplicht. Bel Tom in de buurt: 088-9004567 of Bibliotheek Rijn en Venen: 0172-475 771 optie 2.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.