Thijmen Goppel schiet Roda JC naar halve finale play-offs

Met 2 doelpunten was Oude Weteringer Thijmen Goppel de grote man gisteravond in de play-off wedstrijd tegen De Graafschap. Zijn club won met 2-3 in Doetinchem.

Het was al een redelijke rampweek voor de superboeren uit de achterhoek. Afgelopen week liepen zij directe promotie naar de eredivisie mis. De play-offs waren de laatste strohalm voor de superboeren.

Met de rust stond De Graafschap nog met 2-1 voor, nadat zij eerst nog achter gestaan hadden. In de 72ste en 75ste minuut draaide Roda JC, met Goppel in de hoofdrol de rollen echter helemaal om. Met een prachtig wippertje maakte Goppel(“Hij was bewust, maar achteraf dacht ik hoe deed ik dat?”) de 2-2, om 3 minuten later, uit de kluts, keihard de winnende binnen te schieten.

Door deze overwinning plaatste de ploeg van Goppel zich voor de halve finale. Die zal donderdag in Kerkrade gespeeld worden tegen N.E.C.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.