Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

''Ga lekker naar buiten en leef je uit in de tuin; lekker in de grond wroeten; zaaien planten en onkruid wieden. Voor iedereen wat wils, 's-ochtends vroeg met een orkest van zingende vogeltjes aan het werk, 's-middags lekker in het zonnetje ploeteren en s-avonds moe en voldaan genieten van het resultaat. Waar een tuin niet goed voor is. Je conditie verbetert en de stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Over de social distance hoef je je geen zorgen te maken, de gemiddeld afstand tot buurtuinders is algauw 20 meter.''

Ze vervolgen: ''Het mooiste van alles is dat je ook nog eens beloond wordt met de lekkerste groente. Uiteraard moet je wel wat geduld hebben, pas over een tijdje kun je lekker oogsten, altijd vers wat wil je nog meer.''

Wil jij een tuintje huren? Dat kan bij Volkstuiners Vereniging Leimuiden.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.