Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

''Ga lekker naar buiten en leef je uit in de tuin; lekker in de grond wroeten; zaaien planten en onkruid wieden. Voor iedereen wat wils, 's-ochtends vroeg met een orkest van zingende vogeltjes aan het werk, 's-middags lekker in het zonnetje ploeteren en s-avonds moe en voldaan genieten van het resultaat. Waar een tuin niet goed voor is. Je conditie verbetert en de stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Over de social distance hoef je je geen zorgen te maken, de gemiddeld afstand tot buurtuinders is algauw 20 meter.''

Ze vervolgen: ''Het mooiste van alles is dat je ook nog eens beloond wordt met de lekkerste groente. Uiteraard moet je wel wat geduld hebben, pas over een tijdje kun je lekker oogsten, altijd vers wat wil je nog meer.''

Wil jij een tuintje huren? Dat kan bij Volkstuiners Vereniging Leimuiden.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.