Twitteraars zamelen geld in voor online campagne vóór coronavaccinaties

Een groep Nederlandse Twitteraars onder aanvoering van Kisten Verdel zamelt geld in voor een online campagne vóór coronavaccinaties. Aanleiding hiervoor zijn de vliegtuigjes die eerder deze week over Amsterdam en andere plaatsen vlogen met misleidende teksten over vaccineren. Hierbij wordt zonder enig wetenschappelijk bewijs gesuggereerd dat vaccineren gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid.

De Twitteraars willen niet zelf ook een vliegtuig met banner de lucht in sturen vanwege de milieuschade die dat oplevert en hebben daarom gekozen voor een online campagne vóór coronavaccinaties. 

De campagne bestaat uit een simpele weergave van de actuele cijfers. Op 11 januari zijn wereldwijd al 29 miljoen mensen gevaccineerd (zie hier voor actuele getallen) en daarbij zijn tot dusverre geen mensen aantoonbaar aan een vaccin overleden. Ook zijn er nu wereldwijd bijna 91 miljoen bevestigde coronabesmettingen. Al 1,95 miljoen mensen overleden officieel aan het virus (zie hier), oversterftecijfers zijn hier niet in meegenomen.

De crowdfunders hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren omdat ze vertrouwen op de wetenschap. Ze zien geen enkel bewijs dat de coronavaccins gevaarlijk zouden zijn voor de volksgezondheid. Wel zien ze dat het coronavirus helaas het leven van miljoenen mensen heeft beëindigd. Ze komen daarom graag in actie tegen de desinformatie over vaccins. Ook willen ze hiermee een signaal afgeven aan de Rijksoverheid dat er snel meer voorlichting nodig is over vaccineren.
 
Het oorspronkelijke doel van de actie was om 1000 euro op te halen. Dit bedrag werd binnen een half uur na de lancering echter al gehaald. Het ging veel sneller dan verwacht. Daarom is het doelbedrag verhoogd, zodat er nog meer advertentieruimte kan worden ingekocht. Inmiddels hebben meer dan 200 mensen gedoneerd.
 
De crowdfundactie is te vinden op https://www.gofundme.com/f/vaccins-redden-levens

Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.