Twitteraars zamelen geld in voor online campagne vóór coronavaccinaties

Een groep Nederlandse Twitteraars onder aanvoering van Kisten Verdel zamelt geld in voor een online campagne vóór coronavaccinaties. Aanleiding hiervoor zijn de vliegtuigjes die eerder deze week over Amsterdam en andere plaatsen vlogen met misleidende teksten over vaccineren. Hierbij wordt zonder enig wetenschappelijk bewijs gesuggereerd dat vaccineren gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid.

De Twitteraars willen niet zelf ook een vliegtuig met banner de lucht in sturen vanwege de milieuschade die dat oplevert en hebben daarom gekozen voor een online campagne vóór coronavaccinaties. 

De campagne bestaat uit een simpele weergave van de actuele cijfers. Op 11 januari zijn wereldwijd al 29 miljoen mensen gevaccineerd (zie hier voor actuele getallen) en daarbij zijn tot dusverre geen mensen aantoonbaar aan een vaccin overleden. Ook zijn er nu wereldwijd bijna 91 miljoen bevestigde coronabesmettingen. Al 1,95 miljoen mensen overleden officieel aan het virus (zie hier), oversterftecijfers zijn hier niet in meegenomen.

De crowdfunders hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren omdat ze vertrouwen op de wetenschap. Ze zien geen enkel bewijs dat de coronavaccins gevaarlijk zouden zijn voor de volksgezondheid. Wel zien ze dat het coronavirus helaas het leven van miljoenen mensen heeft beëindigd. Ze komen daarom graag in actie tegen de desinformatie over vaccins. Ook willen ze hiermee een signaal afgeven aan de Rijksoverheid dat er snel meer voorlichting nodig is over vaccineren.
 
Het oorspronkelijke doel van de actie was om 1000 euro op te halen. Dit bedrag werd binnen een half uur na de lancering echter al gehaald. Het ging veel sneller dan verwacht. Daarom is het doelbedrag verhoogd, zodat er nog meer advertentieruimte kan worden ingekocht. Inmiddels hebben meer dan 200 mensen gedoneerd.
 
De crowdfundactie is te vinden op https://www.gofundme.com/f/vaccins-redden-levens

Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.