Josh Walet

Vaccineren met AstraZeneca vanaf vandaag hervat

Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan zorgmedewerkers. Dit nadat er een tijdelijke pauze was ingelast vanwege een aantal meldingen dat binnen was gekomen van trombose na vaccinatie met AstraZeneca.

Op advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB wordt er weer gestart met het AstraZeneca-vaccin toedienen. Zij hebben namelijk aanvullend onderzoek gedaan en geconcludeerd dat de pauze niet langer nodig is.

EMA stelt dat er ten aanzien van meldingen uit andere Europese landen over ernstige, zeer zeldzame verschijnselen van stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, een mogelijke link is met het vaccin. De kans dat mensen hierdoor getroffen worden is echter ‘extreem klein’, aldus EMA. De bijsluiten van het vaccin wordt wel aangepast.

Dit besluit werd afgelopen donderdag gemaakt. Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het vaccineren van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die een afspraak hadden gepland, ontvingen afgelopen weekend een sms-bericht om een nieuwe afspraak te maken voor de vaccinatie. GGD Hollands Midden verwacht de geannuleerde afspraken in een week te hebben ingehaald. “Er is daarnaast ook weer ruimte voor het maken van nieuwe afspraken door zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen”, aldus GGD Hollands Midden.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.