Josh Walet

Vaccineren met AstraZeneca vanaf vandaag hervat

Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan zorgmedewerkers. Dit nadat er een tijdelijke pauze was ingelast vanwege een aantal meldingen dat binnen was gekomen van trombose na vaccinatie met AstraZeneca.

Op advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB wordt er weer gestart met het AstraZeneca-vaccin toedienen. Zij hebben namelijk aanvullend onderzoek gedaan en geconcludeerd dat de pauze niet langer nodig is.

EMA stelt dat er ten aanzien van meldingen uit andere Europese landen over ernstige, zeer zeldzame verschijnselen van stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, een mogelijke link is met het vaccin. De kans dat mensen hierdoor getroffen worden is echter ‘extreem klein’, aldus EMA. De bijsluiten van het vaccin wordt wel aangepast.

Dit besluit werd afgelopen donderdag gemaakt. Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het vaccineren van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die een afspraak hadden gepland, ontvingen afgelopen weekend een sms-bericht om een nieuwe afspraak te maken voor de vaccinatie. GGD Hollands Midden verwacht de geannuleerde afspraken in een week te hebben ingehaald. “Er is daarnaast ook weer ruimte voor het maken van nieuwe afspraken door zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen”, aldus GGD Hollands Midden.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.