nU.nl

Vanaf zondag 28 november een avondlockdown: "Contactmomenten zoveel mogelijk beperken"

Op korte termijn wordt geen daling verwacht van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen. Daarom grijpt het demissionaire kabinet in: contactmomenten moeten zoveel mogelijk worden beperkt en er komt een avondlockdown vanaf zondag 28 november.

Maatregelen

  • Er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17:00 en 05:00 uur.
  • Essentiele winkels zoals supermarkten en drogisterijen, blijven open tot 20:00 uur.
  • Essentiele dienstverlening zoals de notaris of advocaat, hypotheekadviseur en medische contactberoepen houden normale openingstijden.
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17:00 en 05:00 uur niet meer toegestaan. Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst en cultuur beoefening mag wel na 17:00 uur. Wel zonder publiek.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Zoals in de horeca, in bioscopen en theaters. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld op beurzen. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen worden toegelaten.

Dringende adviezen:

  • Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt naar: werk thuis. Kan dat niet, houd op het werk altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek? Doe dan een zelftest.
  • Wees extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen onder de 12 jaar.

Onderwijs

Het onderwijs blijft open. Wel komen er extra afspraken om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Zoals looproutes in de scholen, mondkapjes in de gang voor leerlingen vanaf groep 6 en in het voortgezet onderwijs. En regelmatige zelftesten voor docenten en leerlingen vanaf groep 6 en in het hele voortgezet onderwijs. Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snottebel moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.

Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05:00 uur en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.


Meer nieuws

Politie vandaag 15:12

23-jarige automobilist aangehouden vanwege pepperspraybusje

Zaterdagochtend zagen agenten op de Veenderdijk in Rijpwetering een auto al slingerend over de weg rijden. Toen zij de bestuurder hierop aanspraken, bleek hij een busje pepperspray binnen handbereik te hebben liggen.

Politie gisteren 09:48

iPads gevonden in Roelofarendsveen

Afgelopen vrijdag, 21 januari heeft een oplettende getuige een vijf iPads gevonden in een blikvanger aan de Breitnerlaan in Roelofarendsveen.

Overige 22 jan. 2022 10:54

Tulpen.nl haalt 3.000 euro op voor stichting MIND

Tulpen.nl in Roelofarendsveen heeft 3.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Op 20 januari werd deze cheque aan Madelon Balm en Lotte de Roode overhandigd. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er in deze tijd aandacht is voor de mentale gezondheid onder jongeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.