Pixabay

Veranderde aanbiedtijden voor afval gedurende de zomerperiode

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. Om te zorgen dat werknemers klaar zijn voor de piek van de hitte wijzigt Cyclus van maandag 11 juli tot vrijdag 30 september de aanbiedtijden voor afval.

Bij temperaturen van 27 graden of hoger starten de medewerkers van de afvalinzameling om 07:00 uur in plaats van 08:00 uur. De warme temperaturen zijn echter niet heel voorspelbaar en het is lastig om ruim van tevoren aan te geven wanneer het hitteprotocol in gang gezet gaat worden.

Cyclus vraagt inwoners van de regio daarom in de gehele periode van 11 juli tot 30 september de containers en de PMD-zakken uiterlijk om 06:30 aan te bieden op de dag van inzameling. Vanaf wanneer inwoners hun minicontainer en PMD-zakken aan mogen bieden verschilt per gemeente. Bekijk hiervoor de aanbiedregels in de digitale afvalkalender via www.cyclusnv.nl/afvalkalender.

Met dit initiatief hoopt Cyclus te zorgen voor betere arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. De komende jaren zal dit initiatief doorgevoerd worden van begin juni tot en met eind september.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.