NCE

Verbij Hoogmade BV in de race voor NCE Meester-Gezelprijs

Leermeester Gerard Kleijn en gezel Thomas van Harten van Bouw- en molenmakersbedrijf Verbij Hoogmade BV, zijn samen genomineerd voor de Meester-Gezelprijs 2020 van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). 

Familiebedrijf Verbij groeide sinds 1868 uit van tweemanstimmerbedrijf tot een allround onderneming met ongeveer dertig medewerkers in dienst. Met elkaar (ver)bouwen, onderhouden en restaureren ze monumenten, waarbij ze traditionele ambacht combineren met moderne technieken. De meeste klanten bevinden zich in Nederland, maar voor werkzaamheden aan molens vliegen ze de hele wereld over.

De prijs wordt uitgereikt aan een meester-gezel duo, dat gezamenlijk tot een uitzonderlijke prestatie is gekomen, uitblinkt in vakmanschap, oplossingsgerichtheid, teamwork, creativiteit en kennisoverdracht. Gerard en Thomas hebben deze vaardigheden geïllustreerd aan de hand van een filmpje van het restauratieproject aan de kapspanten in het Dolhuys in Haarlem. Op dit moment zitten de mannen van Verbij nog met twee andere teams in de race.

Prijsuitreiking

Op vrijdagmiddag 30 oktober reikt juryvoorzitter Marc van Roosmalen, de hoofdprijs uit aan het winnende duo. Alle genomineerden krijgen ieder gereedschap ter waarde van € 300.
De winnaars gaan ieder naar huis met de hoofdprijs van € 1.500, die ze kunnen besteden aan opleidingsmodules van het NCE of andere erfgoedstudies, of aan een studiereis.

Met het onderstaande filmpje hebben de mannen van Verbij het zo ver weten te schoppen.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.