Kirsten Schoenmaker

Verpleegkundige Kirsten Schoenmaker uit Oude Wetering genomineerd als Persoon van het Jaar

Kirsten Schoenmaker, uit Oude Wetering, is door het Leidsch Dagblad genomineerd als Persoon van het Jaar. Zij werkt als verpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Samen met verpleegkundige Emmi Verlema van het LUMC gaat zij de strijd aan tegen acht anderen. ‘’Het is een enorme eer, vooral omdat we dit mogen doen als vertegenwoordigers van alle verpleegkundigen in de regio.’’

Schoenmaker en Verlema staan symbool voor alle collega-verpleegkundigen uit de regio Leiden, die zich dit jaar hebben ingezet voor de coronazorg. Tijdens de eerste en tweede golf hebben de verpleegkundigen op de corona-afdeling gestaan. ‘’Het was mijn taak om ervoor te zorgen dat de patiënten zo goed mogelijk door hun coronaperiode heen geholpen worden. Dit was aan de hele kant heel heftig en intensief, maar aan de andere kant is het ook waar ik voor ben opgeleid’’, laat Schoenmaker weten.

Voor Schoenmaker was het vooral moeilijk als mensen ineens heel erg ziek werden. ‘’Dan las ik bijvoorbeeld de waarden af en dacht: ‘dat gaat echt de verkeerde kant op’. Maar dat waren dan ook wel vaak de gevallen die uiteindelijk op de Intensive Care terecht kwamen.’’ In zulke situaties moest Schoenmaker de verantwoordelijkheid nemen. Dat is een van de redenen dat zij de prijs van ‘Persoon van het Jaar’ verdient.

Naast verpleegkundige is Schoenmaker ook voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad. Door deze functie kan zij gemakkelijk naar het Raad van Bestuur lopen. Iets wat zij de afgelopen tien maanden ook veel gedaan heeft. ‘’Op een gegeven moment hadden we dagelijks contact, dat is denk ook een reden waarom zij mij genomineerd hebben.’’

Stemmen

Gun jij Kirsten en Emmi ook de titel Persoon van het Jaar van het Leidsch Dagblad? Stem dan hier. Stemmen kan tot en met donderdag 14 januari.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.