Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 jan. 2022 14:20

Tom blijft in de buurt: meer expertise in huis voor iedere hulpvraag

Sinds 2015 is Tom in de buurt actief in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Ook in 2022 blijft Tom in de buurt in deze gemeenten. Volwassenen kunnen bij Tom in de buurt terecht voor álle vragen over zorg en ondersteuning. “Dankzij de samenwerking van zes organisaties, kan Tom in de buurt de beste begeleiding aan inwoners bieden. Nu kunnen inwoners ook voor elke vraag over de Wmo bij Tom in de buurt terecht. Daarmee is Tom in de buurt dé Wmo-organisatie in de Rijnstreek,” vertelt Wilko Kuus, directeur-bestuurder van Tom in de buurt.

Advertorial Gezondheid en welzijn 12 jan. 2022 16:07

Misofonie: wat kun je ermee?

Niet meer samen aan tafel kunnen eten, niet meer in het openbaar vervoer kunnen reizen, niet gezamenlijk tv kunnen kijken met wat chips erbij… Als geluid je vijand is, kan het leven heel lastig zijn voor jou en je gezin. ​

Gezondheid en welzijn 8 dec. 2021 14:24

Best gewaardeerde aanbieder verpleeghuiszorg komt naar Roelofarendsveen

Dagelijks Leven, in Roelofarendsveen bezig met de bouw van kleinschalige woonzorglocatie Het Braassemhuis, behoort met een 9,2 gemiddeld tot de 10 beste aanbieders van verpleeghuiszorg in Nederland. Dinsdag werd bekend dat de zorgorganisatie in de ZorgkaartNederland Top 2021 staat. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 8 okt. 2021 14:12

Mama in beweging, nieuw bij Bruisend Brein

Vanuit Bruisend Brein wordt er gestart met een nieuw programma: Mama in beweging. Dit wordt aangeboden door Gaby van den Belt. Gaby is fitnessinstructrice en bewegingsdeskundige voor zwangere vrouwen. Zorgzaam zijn gaat bij Gaby altijd vanzelf en ze haalt veel geluk uit het helpen van mensen bij het behalen van hun doelen. Daarnaast is sport altijd al een passie van Gaby geweest en zo is deze combinatie ontstaan!

Gezondheid en welzijn 22 sep. 2021 17:03

De Vogelbuurt in Roelofarendsveen krijgt een AED

Binnen twee weken heeft de Vogelbuurt in Roelofarendsveen het benodigde bedrag voor een AED bij elkaar gespaard. De AED wordt binnenkort geleverd en opgehangen bij het Kievithof.

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 sep. 2021 16:15

Slaapproblemen en ADHD

Slapen is een primaire levensbehoefte, net zoals bijvoorbeeld voeding. Maar wat als je ADHD hebt en het slapen maar niet lukt? Dan ben je echt niet de enige! Sandra Bleyenberg-de Korte, neuropsycholoog NIP, vertelt hier in deze blog meer over.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 jun. 2021 11:47

Wil jij nog fitter de zomer in?

Wil jij graag sneller jouw sportdoel bereiken? Dan ben je bij Kliniek Alphen aan het juiste adres! Zij beschikken over de juiste behandelingen om jou zomer klaar te maken. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 7 mei 2021 12:26

Eerste hulp bij (corona)stress - De Praktijk4Kids helpt

Binnen de hulpverlening valt op dat steeds meer kinderen en jongeren psychische klachten hebben als gevolg van corona en/of de maatregelen. Vooral jongeren hebben last van stress, eenzaamheid en aanhoudende vermoeidheid. Daarnaast maken zij zich zorgen door de onzekerheid die de toekomst met zich meebrengt. Wanneer is er echter sprake van stress? Wat kun je zelf en wat kan De Praktijk4Kids hierin bieden? De Praktijk4Kids geeft antwoord op deze vragen en helpt!

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 mrt. 2021 15:54

Acne is vervelend, laat Kliniek Alphen NCPC jou daar bij helpen!

Acne is een nare aandoening waarvan helaas veel (jonge) mensen last van hebben. Hoewel de acute fase al vervelend is, zijn de blijvende littekens voor veel mensen echt een kwelling. Kliniek Alphen weet als geen ander hoe ze dat aan moeten pakken.

Gezondheid en welzijn 9 jan. 2021 12:16

Verpleegkundige Kirsten Schoenmaker uit Oude Wetering genomineerd als Persoon van het Jaar

Kirsten Schoenmaker, uit Oude Wetering, is door het Leidsch Dagblad genomineerd als Persoon van het Jaar. Zij werkt als verpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Samen met verpleegkundige Emmi Verlema van het LUMC gaat zij de strijd aan tegen acht anderen. ‘’Het is een enorme eer, vooral omdat we dit mogen doen als vertegenwoordigers van alle verpleegkundigen in de regio.’’

Gezondheid en welzijn 8 jan. 2021 17:26

Het RIVM roept op om geen hout te stoken

Het RIVM roept mensen op om vandaag, vrijdag 8 januari, geen hout te stoken in de provincie Zuid-Holland. Dit heeft alles te maken met de weersomstandigheden die het KNMI verwacht. ‘’Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen.’’

Advertorial Gezondheid en welzijn 13 nov. 2020 10:41

Zo maakt Zorg en Zekerheid de regio gezonder

Wist jij dat Zorg en Zekerheid samenwerkt met de gemeente en de zorgverleners bij jou in de buurt? Samen maken zij zich sterk voor goede zorg en welzijn, zodat jouw gemeente steeds gezonder wordt. Heb jij ook een gezond idee? Laat het weten aan Zorg en Zekerheid!

Gezondheid en welzijn 29 okt. 2020 08:43

Grieppriktekort – huisartsen doen oproep aan gezonde 60-plussers

Vanwege een grieppriktekort doen verschillende huisartsen de oproep aan gezonde 60- tot 69- jarigen om niet in te gaan op de uitnodiging voor deze prikdag. Op deze manier kunnen zij voorrang geven aan patiënten met een medische aandoening en 70-plussers. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2020 09:53

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in het groene hart van de Randstad of in de buurt van de zee? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.

Gezondheid en welzijn 5 aug. 2020 15:07

Nieuw: wandelgroep in Kaag en Braassem

Tom in de buurt is in Kaag en Braassem een wandelgroep gestart. ‘’Wandel met ons mee, want wandelen is gezond, het werkt ontspannend – het vermindert slapeloosheid, depressies en stress. U verstevigt uw spieren en uw spijsvertering verloopt soepeler’’, aldus de organisatie.

Advertorial Gezondheid en welzijn 1 aug. 2020 11:02

12,5 jaar The Beauty Company in Rijpwetering!

Vandaag bestaat schoonheidssalon The BeautyCompany by Brenda Bax 12,5 jaar. In die tijd hebben zowel de salon als de schoonheidsspecialiste een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Gezondheid en welzijn 22 apr. 2020 10:03

Advies: Vervang loden leidingen

Te veel lood is schadelijk voor je gezondheid. Door ouderdom en slijtage van de loden leidingen komen er looddeeltjes in het kraanwater. De gezondheidsraad geeft advies.

Gezondheid en welzijn 31 jan. 2020 11:10

AED’s geplaatst door MeerWonen in Oegstgeest en Kaag en Braassem

Naast het kantoor van MeerWonen in Oegstgeest en in seniorencomplex de Gogherweide in Oude Wetering hangen sinds vorige week AED’s in beveiligde buitenkasten. Dit zijn speciale kasten met het internationale groene AED-logo en ze zijn beveiligd met een pincode.

Gezondheid en welzijn 16 jan. 2020 13:35

Cursus valpreventie start vanaf februari

Valincidenten komen vaak voor bij ouderen. Maar liefst 1 op de 3 thuiswonende ouderen valt minimaal 1 keer per jaar, wat vaak gepaard gaat met ernstige gevolgen. Om een valincident te voorkomen organiseert De Driemaster de cursus Valpreventie.

Gezondheid en welzijn 12 dec. 2019 15:39

Tevredenheid over thuiszorg in Kaag en Braassem

Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem laat weten tevreden te zijn over de manier waarop de thuiszorgaanbieders hun werk doen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de huidige overeenkomsten te verlengen tot en met 2022.

Gezondheid en welzijn 3 dec. 2019 15:43

AED – daar red je levens mee

Krijgt iemand in jouw buurt een hartstilstand? Bel dan altijd 112! Verschillende hulpverleners worden dan gealarmeerd. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de brandweer de reanimatie opstart, totdat de ambulance gearriveerd is.

Gezondheid en welzijn 25 nov. 2019 10:45

Ouders voeren actie tegen jeugdhulp Go!

Een aantal ouders zijn in actie gekomen tegen de volgens hun falende jeugdhulp van Go! voor jeugd in Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn.