Pixabay

Vijf nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem

Sinds vorige week zijn er vijf nieuwe coronabesmettingen in de gemeente bevestigd. Dat betekent dat het aantal coronabesmettingen sinds de uitbraak op 47 staat.

Dat wordt duidelijk uit de actuele cijfers van GGD Hollands Midden. In totaal zijn er zeven personen uit de gemeente opgenomen geweest in het ziekenhuis met het virus en zijn er twee personen overleden.

Het aantal afgenomen coronatests blijft groeien, ook in onze regio. Dit vanwege een groot aantal mensen zonder klachten die zich toch wil laten testen op het coronavirus. De toename van het aantal tests is ook te verklaren doordat mensen online een testafspraak kunnen laten maken. Op dit moment is de testvraag in de GGD-regio’s hoger dan de beschikbare analysecapaciteit in de labs. De beperkende factoren zijn niet zozeer machines en personeel, maar testmaterialen. Daarom wordt aangeraden om je alleen te testen op corona als je milde klachten hebt die gerelateerd zijn aan het coronavirus.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.