pixabay

Voetbalclubs uit de gemeente Kaag en Braassem kunnen zich opmaken voor Regio Cup

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) kijkt naar mogelijkheden tot het organiseren van een regionale competitie om het resterende voetbalseizoen nog wat kleur te geven. Voor amateurverenigingen RKSV DOSR, SV Kickers ’69, MMO, SV ROAC, VV Woubrugge en SV WVC betekent dit dat zij alsnog weer aan spelen toekomen, nadat de competitie eerder dit seizoen werd stilgelegd.

Door het toernooi regionaal te organiseren zorgt de KNVB voor kortere reisafstanden. Hoe leuk is het daarnaast om een echte derby tussen bijvoorbeeld VV Woubrugge en SV Kickers ‘69 te spelen? Halverwege februari inventariseert de KNVB welke clubs animo hebben en in welke poule zij terechtkomen.

Categorieën

De verschillende verenigingen zijn verdeeld in twee categorieën, A en B. Voor teams in Categorie A geldt dat de competitie nog eventueel hervat kan worden. De clubs die vallen in Categorie A zijn: Tweede divisie, Derde divisie, Hoofdklasse, Klasse 1 t/m 5, Vrouwencompetitie tot de derde klasse en O19 t/m O13 Eredivisie t/m Hoofdklasse. Alle overige teams bij de senioren, junioren en pupillen zitten in Categorie B. 

Directeur amateurvoetbal KNVB Jan Dirk van der Zee is hoopvol over het lokale toernooi. ‘’Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Veel van de 600.000 amateurvoetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed voor de gezondheid en weerstand.’’ Hoe en of het toernooi plaatsvindt hangt nog af van een aantal factoren. Allereerst kijkt de KNVB of het mogelijk is om de reguliere competitie door te laten gaan. Mocht dit scenario onhaalbaar blijken is de KNVB Regio Cup een heel goed alternatief. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.