Dennis

Volière leeggestolen in Rijpwetering

Het was een vreemde gewaarwording voor Chris Pouw toen hij afgelopen zondagochtend bij zijn volkstuin in Rijpwetering aan kwam. Normaal komt zijn kat hem al tegemoet. Evenals het vrolijke gezang van zijn vogels. Nu was er slechts stilte.

Eerst dacht hij nog dat zijn vogels in het binnenhok zaten te eten, maar één blik door het raam leerde dat het daar leeg was. Ook de rest van het hok bleek leeg. Onverlaten bleken in de nacht van zaterdag op zondag zijn volière leeg te hebben geroofd. “Ze hebben het slot omgedraaid en daarna alle vogels gepakt. Behalve één kwarteltje en een Catharinaparkiet. Die hebben ze over het hoofd gezien”, aldus Pouw.

Toen hij vorig jaar met pensioen ging, besloot hij zijn oude hobby weer op te pakken. Op het volkstuinencomplex aan de Lange Dwarsweg bouwde hij eigenhandig een volière. In mei was die klaar. Hij kocht wat vogels, waaronder grasparkieten en kakariki’s. Alle 14 grasparkieten, de 2 kakariki’s en de Catharinaparkiet die hij nu nog had, zijn gestolen. “Geluk bij een ongeluk is dat het nu gebeurt, niet in het voorjaar. Toen had ik zo’n 70 jonge vogeltjes”, zo vervolgt hij. “Die waren natuurlijk doodgegaan als het toen gebeurd was.” Dat het vandalisme was, gelooft Chris niet. “De deur van de volière zat weer dicht. Bovendien hebben ze hier een jaar geleden ook een aantal sier- en legkippen gestolen. En dat was in dezelfde tijd.’’

Nieuwe vogeltjes komen er voorlopig niet. “Ik was van plan om wat aanpassingen te doen. Dat gaat gewoon door. Dan komen er dit voorjaar wel weer nieuwe vogeltjes in.” Over de waarde van de vogels is hij kort. Die valt echt wel mee. Zo’n €20,-- voor een vogeltje. ‘’Waar het om gaat, is de gevoelswaarde die je bij je hobby hebt. Die is onbetaalbaar. En onvervangbaar. Ik snap gewoon niet dat ze niet met hun poten van de hobby van een ander af kunnen blijven”, aldus een getergde Chris Pouw.

Mocht u in de nacht van zaterdag op zondag iets raars gezien hebben rond de Lange Dwarsweg, of krijgt u of ziet u een advertentie met de vogeltjes, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Arbeidsmigranten mogen hun intrek nemen in zeilschool De Kaag

In het winterseizoen, van 1 november 2020 tot 1 april 2021, vangt zeilschool De Kaag arbeidsmigranten op. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten vorige week een vergunning om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen. De vergunning zal eerst twee seizoenen worden getest.

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.