Dennis

Volière leeggestolen in Rijpwetering

Het was een vreemde gewaarwording voor Chris Pouw toen hij afgelopen zondagochtend bij zijn volkstuin in Rijpwetering aan kwam. Normaal komt zijn kat hem al tegemoet. Evenals het vrolijke gezang van zijn vogels. Nu was er slechts stilte.

Eerst dacht hij nog dat zijn vogels in het binnenhok zaten te eten, maar één blik door het raam leerde dat het daar leeg was. Ook de rest van het hok bleek leeg. Onverlaten bleken in de nacht van zaterdag op zondag zijn volière leeg te hebben geroofd. “Ze hebben het slot omgedraaid en daarna alle vogels gepakt. Behalve één kwarteltje en een Catharinaparkiet. Die hebben ze over het hoofd gezien”, aldus Pouw.

Toen hij vorig jaar met pensioen ging, besloot hij zijn oude hobby weer op te pakken. Op het volkstuinencomplex aan de Lange Dwarsweg bouwde hij eigenhandig een volière. In mei was die klaar. Hij kocht wat vogels, waaronder grasparkieten en kakariki’s. Alle 14 grasparkieten, de 2 kakariki’s en de Catharinaparkiet die hij nu nog had, zijn gestolen. “Geluk bij een ongeluk is dat het nu gebeurt, niet in het voorjaar. Toen had ik zo’n 70 jonge vogeltjes”, zo vervolgt hij. “Die waren natuurlijk doodgegaan als het toen gebeurd was.” Dat het vandalisme was, gelooft Chris niet. “De deur van de volière zat weer dicht. Bovendien hebben ze hier een jaar geleden ook een aantal sier- en legkippen gestolen. En dat was in dezelfde tijd.’’

Nieuwe vogeltjes komen er voorlopig niet. “Ik was van plan om wat aanpassingen te doen. Dat gaat gewoon door. Dan komen er dit voorjaar wel weer nieuwe vogeltjes in.” Over de waarde van de vogels is hij kort. Die valt echt wel mee. Zo’n €20,-- voor een vogeltje. ‘’Waar het om gaat, is de gevoelswaarde die je bij je hobby hebt. Die is onbetaalbaar. En onvervangbaar. Ik snap gewoon niet dat ze niet met hun poten van de hobby van een ander af kunnen blijven”, aldus een getergde Chris Pouw.

Mocht u in de nacht van zaterdag op zondag iets raars gezien hebben rond de Lange Dwarsweg, of krijgt u of ziet u een advertentie met de vogeltjes, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.