Voordracht nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 juli

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Ruud van der Star, maakt op dinsdag 13 juli bekend wie de gemeenteraad van Kaag en Braassem voordraagt als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem.

Dat gebeurt in een openbare raadsvergadering, die plaatsvindt na de besloten vergadering waarin de raad haar keuze maakt. De besloten vergadering vindt plaats om 20.00 uur. Hierna volgt een korte pauze. Na deze pauze vindt de openbare vergadering plaats op het gemeentehuis (indicatie starttijd 20.45 uur). Deze is ook live te volgen via https://www.kaagenbraassem.nl/Bestuur_en_organisatie/Gemeenteraad/Vergaderingen_live_volgen.

Voor de functie van burgemeester hebben zich 35 kandidaten aangemeld. De vertrouwenscommissie is met een aantal van deze kandidaten in gesprek gegaan. De vertrouwenscommissie (vanuit elke fractie één lid afgevaardigd in deze commissie) heeft na deze gesprekken een selectie gemaakt, resulterend in een voordracht. Deze wordt op 13 juli ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. In de openbare vergadering wordt de naam van de voor te dragen kandidaat bekendgemaakt.

De aanbeveling van de raad van Kaag en Braassem wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en de minister. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op 3 november in Kaag en Braassem.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.