Ingezonden

Wandelend de Veenmeermin ontmoeten

Precies een jaar na de lancering van de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je’ schenkt Stichting Tulpenroute inwoners en recreanten in de gemeente Kaag en Braassem wederom een nieuwjaarsgeschenk in de vorm van een nieuwe, aantrekkelijke route. Dit keer lanceren de vrijwilligers van de stichting een attractieve wandelroute langs vijf fotopanelen over de Veenmeermin.

Wandeltocht met fotopanelen

De Veenmeermin duikt al eeuwenlang op in de poldersloten en in het Braassemermeer. Dit wijze waterwezen geeft raad, biedt troost in moeilijke tijden en is zeer geliefd bij de bevolking. Tijdens de 15 km lange wandeltocht, genaamd Veenmeermin blijf je?, maken wandelaars kennis met de Veenmeermin via vijf op panelen geplaatste visuele verhalen. Erma Rotteveel, initiatiefneemster van de Veenmeermin-routes, fotografeerde hiervoor op kunstzinnige wijze enkele gevonden bestaansbewijzen van de Veenmeermin. Zo vertelt ieder fotopaneel een bijzondere, bloeiende poldersage over de relatie van de Veenmeermin met tulpen, boeren en tuinders. En wie onderweg goed oplet, kan zomaar het antwoord vinden op de meest gestelde vraag aan de Veenmeermin: ‘Blijf je alsjeblieft?’

 

Onderdeel van de Tulpenroute

Wandelaars kunnen tijdens de tocht ook genieten van de prachtige natuur die de gemeente Kaag en Braassem rijk is. De route loopt onder andere langs het Braassemermeer en de Ringvaart en dwars door het polderlandschap. Wie van dit alles geen genoeg kan krijgen, wordt door Stichting Tulpenroute op zijn wenken bedient. De Stichting nodigt iedereen uit om ook eens op de pedalen te stappen voor de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je?’ en het ruime sop te kiezen voor de vaarroute ‘De Tulpenroute’. Meer informatie over deze routes is te vinden op www.detulpenroute.nl. De wandelroute ‘Veenmeermin blijf je?’ is gerealiseerd door Stichting De Tulpenroute met ondersteuning van provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

 

Donateur worden

Stichting Tulpenroute bestaat uit louter vrijwilligers. Samen hebben zij zich ten doel gesteld om de om de kennis over en waardering (lees trots) voor de tuinbouw in Roelofarendsveen te vergroten door het vastleggen, delen en levendig houden van historische, hedendaagse en mythologische verhalen over de tuinbouw. De stichting werkt vanuit die doelstelling onder andere aan de verdere ontwikkeling van de genoemde wandel-, fiets- en vaarroute. Iedereen die Stichting Tulpenroute een warm hart toedraagt, kan een bijdrage leveren door voor € 10,00 per jaar donateur worden: www.detulpenroute.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.