Dennis

Wat gaat er gebeuren met het oude ‘Bona’?

Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw waar voorheen het Bonaventuracollege zat in Roelofarendsveen? Er klinken geluiden over een gebouw waar onder andere in gewoond en gewerkt kan worden.

Hiervoor was al eerder initiatief getoond vanuit inwoners van de gemeente. Ook burgemeester en wethouders voelen wel wat voor dit plan, om verschillende functies in het gebouw te combineren.

Vooral de functie wonen staat bij hen hoog, maar ze gaan graag in gesprek met de initiatiefnemers om te kijken naar de haalbaarheid van de plannen, de voorwaarden inachtnemend. 

Het gebouw heeft een waarde gekregen van € 1.974.000,-. Aan de hoge kant, vinden ook burgemeester en wethouders, maar volgens hen met goede redenen. Zo is het een groot pand, dat meerdere keren uitgebreid en verbouwd is. Maar om de waarde terug te kunnen verdienen moet er een goed plan zijn. 

Hiervoor zijn drie scenario’s bedacht: sociale huurwoning, particuliere woningbouw en een gemengde variant. Bij alle scenario’s wordt er uitgegaan van nieuwbouw. 

Bron en verder lezen: LD


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.