Dennis

Wat gaat er gebeuren met het oude ‘Bona’?

Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw waar voorheen het Bonaventuracollege zat in Roelofarendsveen? Er klinken geluiden over een gebouw waar onder andere in gewoond en gewerkt kan worden.

Hiervoor was al eerder initiatief getoond vanuit inwoners van de gemeente. Ook burgemeester en wethouders voelen wel wat voor dit plan, om verschillende functies in het gebouw te combineren.

Vooral de functie wonen staat bij hen hoog, maar ze gaan graag in gesprek met de initiatiefnemers om te kijken naar de haalbaarheid van de plannen, de voorwaarden inachtnemend. 

Het gebouw heeft een waarde gekregen van € 1.974.000,-. Aan de hoge kant, vinden ook burgemeester en wethouders, maar volgens hen met goede redenen. Zo is het een groot pand, dat meerdere keren uitgebreid en verbouwd is. Maar om de waarde terug te kunnen verdienen moet er een goed plan zijn. 

Hiervoor zijn drie scenario’s bedacht: sociale huurwoning, particuliere woningbouw en een gemengde variant. Bij alle scenario’s wordt er uitgegaan van nieuwbouw. 

Bron en verder lezen: LD


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.