Josh Walet

Wat gebeurde er in het afgelopen weekeind allemaal in Kaag en Braassem?

Het was weer een druk weekeind voor de hulpdiensten. Van drie inbraken op Kaageiland tot een overleden man in Leimuiden. Wat gebeurde er nog meer?

Op vrijdag werd de brandweer van Leimuiden opgeroepen voor een autobrand op de A4. De auto brandde helaas helemaal uit, maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie hield op vrijdag een snelheidscontrole op de Kerklaan in Leimuiden. Een 32-jarige Leimuidenaar reed veel sneller dan de toegestane 30km/u. Ook bleek hij al voor de 3e keer te zijn betrapt op rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. Voor de snelheid en het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een proces verbaal.

In de nacht van 24 op 25 juli is er op 3 plaatsen op Kaag ingebroken. U kunt er hier alles over lezen.

Op zaterdag reed een 17-jarige Veender op het Westeinde in zijn woonplaats onder invloed van alcohol op zijn scooter. Hij bleek 2x de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken en kreeg daarvoor een proces verbaal.

Op de Alkemadelaan in Oude Wetering ging een 33-jarige man uit Leimuiderdijk er vandoor op zijn bromfiets nadat hij een stopteken gekregen had van de politie. Nadat hij was klemgereden bleek hij onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 445 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. De man is met 2 bekeuringen heengezonden.

Aan het begin van de zaterdagavond werd de politie opgeroepen voor een melding van een ruzie op de Vriezenkoop in Leimuiden. Een 59-jarige man uit IJmuidenhad zijn vriendin geslagen en diverse spullen van haar vernield. D man is ingesloten in het arrestantencomplex in Gouda.

Op zondagochtend werd er op de Tuinderij in Leimuiden een man gevonden op de grond. Uit onderzoek bleek dat de 69-jarige man een natuurlijke dood was gestorven. 

In de avond heeft de politie nog een snelheidscontrole gehouden op de kruising van de N207 in Leimuiden. Er werd weer veel te hard gereden. De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven voor snelheden tussen de 93 en 97km/u(gecorrigeerd). Een 53-jarige Nieuwkoper kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij 104km/u reed waar 50km/u is toegestaan. 

Verder kreeg de politie dit weekend nog 9 meldingen van geluidsoverlast en waren er opvallend veel bekeuringen, ruim 20, voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een auto.

Bron: Politie Kaag en Braassem 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.