Josh Walet

Wat gebeurde er in het afgelopen weekeind allemaal in Kaag en Braassem?

Het was weer een druk weekeind voor de hulpdiensten. Van drie inbraken op Kaageiland tot een overleden man in Leimuiden. Wat gebeurde er nog meer?

Op vrijdag werd de brandweer van Leimuiden opgeroepen voor een autobrand op de A4. De auto brandde helaas helemaal uit, maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie hield op vrijdag een snelheidscontrole op de Kerklaan in Leimuiden. Een 32-jarige Leimuidenaar reed veel sneller dan de toegestane 30km/u. Ook bleek hij al voor de 3e keer te zijn betrapt op rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. Voor de snelheid en het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een proces verbaal.

In de nacht van 24 op 25 juli is er op 3 plaatsen op Kaag ingebroken. U kunt er hier alles over lezen.

Op zaterdag reed een 17-jarige Veender op het Westeinde in zijn woonplaats onder invloed van alcohol op zijn scooter. Hij bleek 2x de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken en kreeg daarvoor een proces verbaal.

Op de Alkemadelaan in Oude Wetering ging een 33-jarige man uit Leimuiderdijk er vandoor op zijn bromfiets nadat hij een stopteken gekregen had van de politie. Nadat hij was klemgereden bleek hij onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 445 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. De man is met 2 bekeuringen heengezonden.

Aan het begin van de zaterdagavond werd de politie opgeroepen voor een melding van een ruzie op de Vriezenkoop in Leimuiden. Een 59-jarige man uit IJmuidenhad zijn vriendin geslagen en diverse spullen van haar vernield. D man is ingesloten in het arrestantencomplex in Gouda.

Op zondagochtend werd er op de Tuinderij in Leimuiden een man gevonden op de grond. Uit onderzoek bleek dat de 69-jarige man een natuurlijke dood was gestorven. 

In de avond heeft de politie nog een snelheidscontrole gehouden op de kruising van de N207 in Leimuiden. Er werd weer veel te hard gereden. De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven voor snelheden tussen de 93 en 97km/u(gecorrigeerd). Een 53-jarige Nieuwkoper kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij 104km/u reed waar 50km/u is toegestaan. 

Verder kreeg de politie dit weekend nog 9 meldingen van geluidsoverlast en waren er opvallend veel bekeuringen, ruim 20, voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een auto.

Bron: Politie Kaag en Braassem 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.