Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Nu de werkzaamheden aan de fietsbrug zijn afgerond begint de volgende fase. Hierin wordt de betonnen autobrug vervangen. Voordat de huidige betonnen brug gesloopt kan worden, moeten eerst de damplanken langs het water voor en na de brug worden vervangen.

In week 45 zullen de stalen damwanden worden aangebracht. Om de damwanden aan te kunnen brengen worden maandag 2 en dinsdag 3 november eerst een paar uitstekende delen van de betonnen landhoofden gesloopt. De damwanden zullen vanaf woensdag 4 november worden ingetrild. De werkzaamheden aan de damwandenkunnen voor geluids- en triloverlast zorgen. Dit zal ongeveer twee weken duren.

De werkzaamheden zijn eind september gestart en zullen naar alle waarschijnlijkheid 21 mei 2021 afgerond. Meer weten? Klik dan hier.

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.